Tidenes best betalte spiller

Landslagsspiss John Carew signerte i går en gullkantet avtale med den tyrkiske toppklubben Besiktas. Ifølge fotballagent Per A. Flod blir landslagsspissen trolig Norges best betalte fotballspiller noensinne.

-  Vi skriver under overgangspapirene i dette øyeblikk, sier Carews agent Per A. Flod til Dagbladet i går kveld.

Tidligere på dagen uttalte Valencias nye manager Claudio Ranieri at Carew ikke var med i hans framtidsplaner. Det kan John leve godt med nå. Han kan i første omgang se fram mot tre år i den tyrkiske toppklubben, hvor han er tiltenkt en sental rolle i laget.

-  John er veldig glad nå, og størrelsen på tilbudet var av et slikt omfang det ikke går an å si nei til.

-  Hvor mye penger snakker vi om?

-  Det ønsker jeg ikke å kommentere. Men avtalen vi hadde med Valencia var veldig god, og denne er betydelig bedre. Vi snakker om en kontrakt som jeg tror ingen spiller i Norge noensinne har vært i nærheten av, sier en smørblid Flod på vei ut av Valencia i bil.

Pakket

Hovedpersonen selv befant seg i Oslo i går, men var ikke tilgjengelig på telefon. I dag møtes Carew og Flod i Istanbul hvor den obligatoriske legesjekken venter.

-  Hvorfor er ikke John tilgjengelig for kommentar på det som må være en fantastisk dag for ham?

-  John er veldig glad og gleder seg seg til å reise til Besiktas. Men akkaurat nå har han det nok mer enn travelt med å få pakket, sier Flod.

Carew er ikke bare glad, han er også lettet. I utgangspunktet ønsket han å fortsette karrieren i Valencia, men i løpet av den siste uka har ledelsen utøvd et betydelig press for at han skulle forlate klubben.

-  Presset har vært veldig hardt. Det har vært vanskelig å vite hva som var taktikk, press, og realiter. Men risikoen ble etter hvert for høy, og vi slo til på et tilbud vi ikke kunne si nei til.

-  Har Valencia opptrådt utidig?

-  Jeg vil ikke si det sånn, men den profesjonelle fotballverdenen er tøff og kynisk, hvor penger og underholdning teller. Det er ingen som sier stakkars deg, sier Flod.

Fotballagenten vil ikke ut med størrelsen på overgangssummen, men sier likevel dette:

-  Jeg tror ikke Valencia er helt fornøyd.

Besiktas - en toppklubb

Carew fikk variabelt med spilletid i Valencia, og i Roma ble det få kamper fra start mot slutten av sesongen. Flod hevder at det aldri har gått utover selvtilliten til Carew, heller ikke at han nå skal spille i en svakere liga.

-  Vi må se på realitetene. Carew har spilt for Valencia og Roma, og sånn sett hadde det nesten blitt en nedtur uansett hvilken klubb han hadde gått til. Kanskje med unntak av Real Madrid, men der får vi ikke kontrakt, humrer Flod.

-  Besiktas er en toppklubb. Vi skal huske på at Tyrkia kom til semifinalen i VM og at Galatasaray vant UEFA-cupen, sier Flod.

For Carew har det vært av avgjørende betydning at den tidligere Real Madrid-treneren Vicente del Bosque har ønsket ham veldig sterkt.

-  Det er en voldsom tillitserklæring. Han vil bygge opp laget rundt John.

Fantastisk by

Tre til fire andre klubber har vist konkret interesse for Carew ifølge Flod, men ingen var i nærheten av å kunne tilby samme totalpakke. I tillegg skal det foreligge et sikkerhetsnett i kontrakten som gjør at Flod ikke er bekymret for manglende lønnsutbetalinger. Molde-spissen Arlid Stavrum var i klubben i 2001-sesongen. Han er ikke like sikker.

-  Det er en del som har slitt med lønnsutbetalingene i Tyrkia, også jeg. Men Besiktas er en profesjonell klubb og Istanbul er en fantastisk by å bo i. Jeg setter byen høyere enn noen annen jeg har bodd i. Jeg ønsker John Carew lykke til og tror han vil få en utrolig opplevelse, sier Arild Stavrum til Dagbladet.

Bare én ting talte mot en overgang til Besiktas. Den lange hjemreisen.

-  John er en veldig familiekjær person som er glad i å besøke familien sin. Det er ingen hemmelighet.

LUKRATIV OVERGANG: John Carews dager i Valencia er over. Nå venter tyrkiske Besiktas i Istanbul på landslagsspiisens tjenester. Iføge Carews agent blir han Norges best betalte spiller noensinne.
FARVEL: John Carew med sin Porsche i Valencia. Nå forlater han den spanske toppklubben.