George Weah kan bli Liberias neste president

Tidenes beste afrikanske fotballspiller følger Mandelas råd: Nå vil han bli president i hjemlandet

En gang ble han kåret til verdens beste fotballspiller. Nå håper Weah på en ny seier - men denne gangen vil han bli president i Liberia.

PRESIDENTKANDIDAT: George Weah er elsket i Liberia, og nå ønsker den tidligere fotballspilleren å bli president i landet. Folket går til valgurnene 26. desember. Foto: ISSOUF SANOGO / AFP / NTB SCANPIX
PRESIDENTKANDIDAT: George Weah er elsket i Liberia, og nå ønsker den tidligere fotballspilleren å bli president i landet. Folket går til valgurnene 26. desember. Foto: ISSOUF SANOGO / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter en suksessfull og profitabel karriere velger mange fotballspillere å trekke seg tilbake fra rampelyset og leve livets glade dager. Noen fortsetter innen fotballen som trenere eller liknende, andre blir eksperter på TV, men svært få gjør som George Weah.

Den legendariske fotballspilleren fra Liberia har opplevd det meste på banen, men det er ikke bare sport liberianeren har et stort engasjement for. Weah har lenge jobbet for en politisk karriere i hjemlandet, og nå føler han seg klar for å ta det siste steget til toppen.

Weah er for tida senator i Montserrado distrikt, men stiller nå som presidentkandidat. 26. desember går det liberiske folket til valgurnene for å bestemme om det er den tidligere fotballspilleren eller motkandidat og nåværende visepresident, Joseph Boakai, som blir landets neste leder.

Følger Mandelas råd

- Jeg vet at mange lurer på hvorfor en tidligere fotballspiller ønsker å bli president, men ingen stiller liknende spørsmål når en advokat eller businessmann gjør det samme, sier Weah i et intervju med The Guardian. Han gikk etter den samme jobben allerede i 2005.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer