Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tidenes beste forsvar mot tidenes beste angrep, det må bli tidenes finale

Og ekspertene er enige om hvem som vinner.

HÆRFØREREN: Peyton Manning vinner Super Bowl, og blir kåret til kampens mest verdifulle spiller, skal vi tro eksperter Dagbladet har snakket med. Her fra semifinalen mot New England Patriots. Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB Scanpix
HÆRFØREREN: Peyton Manning vinner Super Bowl, og blir kåret til kampens mest verdifulle spiller, skal vi tro eksperter Dagbladet har snakket med. Her fra semifinalen mot New England Patriots. Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til mandag klokka 00:30 braker det løs med Super Bowl i New Jersey. Denver Broncos og Seattle Seahawks skal til pers i det som er spådd å bli en av de jevneste Super Bowl-kampene noen sinne.

Dagbladet har spurt fire eksperter på amerikansk fotball fem spørsmål om årets finale:

- TIDENES FINALE: Asbjørn Slettemark har trua på at det blir spenning til siste slutt i årets Super Bowl. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix
- TIDENES FINALE: Asbjørn Slettemark har trua på at det blir spenning til siste slutt i årets Super Bowl. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Scanpix Vis mer

1) Hvem vinner?
2) Hva blir resultatet?
3) Hvordan ser du for deg kampforløpet?
4) Hvem blir kåret til MVP (mest verdifulle spiller)?
5) Hva er din «bold prediction» (vill spådom) for kampen?

Dette er svarene vi fikk:

Mikael Harstad Groven, Super Bowl-redaktør i Viasat 1) Denver Broncos.
2) Jeg tør ikke tippe, men det blir få poeng.
3) Hvis Peyton Manning får gjøre som han har gjort hele sesongen, er det ikke noe spørsmål. Broncos har den beste offensive linja og de beste recieverne. Samtidig har Seahawks det beste forsvaret i ligaen, så jeg tror det blir tett og jevnt hele veien, men uten de helt store tallene på poengtavla. Jeg blir ikke overraska om det aller siste playet blir avgjørende.
4) Peyton Manning. Hvis Seahawks vinner, tror jeg det blir Marshawn Lynch.
5) Richard Sherman avgjør kampen med en interception i siste sekund, og blir helten slik han ble det mot 49ers. Han får dermed siste ordet i krangelen som har pågått i media, og går bananas etterpå. Det hadde i alle fall vært perfekt manusmessig.

Les alt om Super Bowl-skandalene på Dagbladet Pluss (krever innlogging)

Asbjørn Slettemark, journalist og NFL-entustiast 1) Denver Broncos.
2) 31-28.
3) I motsetning til for eksempel en Champions League-finale, som kan være skuffende, er Super Bowl alltid spennende hele veien. Jeg har en forventning om at årets kamp blir tidenes Super Bowl. Broncos kommer til å klokke inn et par tidlige touchdowns, men så setter Seattle-maskinen i gang som den gjorde mot 49ers. Men i motsetning til Colin Kaepernick, kommer Manning til å klare den ene pasningen til Wes Welker, eller Knowshon Moreno løper gjennom. Det er tidenes beste forsvar i Seattle, mot det angrepet som har scoret flest poeng på en sesong noen sinne -  det må jo bli bra! Også så mange kule karakterer som skal være med, veteranen Manning, gategutten Moreno, rappkjefta Sherman, dropsspisende Marshawn Lynch. Dessuten er det jo x-faktoren med været som kan spille en avgjørende rolle.
4) Marshawn Lynch. Han er sjarmerende, og når han setter på turboen er han helt enorm.
5) Manning kaster ikke for mer enn 150 yards totalt, til tross for at han har vært rå i hele år.

Les alt om nøkkelspillerne i årets Super Bowl på Dagbladet Pluss (krever innlogging)

Arnstein Friling, Viasats NFL-ekspert 1) Denver Broncos.
2) 21-13.
3) Jeg tror det blir vanskelig å score poeng. Det blir kaldt, og kanskje det kommer noe snø som spiller inn. Pasningsspillet blir vanskeliggjort, noe som i utgangspunktet svekker Broncos. Samtidig gjør man jo flere feil under sånne forhold også, så kaldt vær og snø er ikke synonymt med færre poeng. Forholdene passer Seattles spillestil bedre enn Denvers, men likevel tror jeg dette blir Mannings store dag.
4) Hadde kampen blitt spilt i Florida eller California, hvor det er varmere i været, hadde jeg vært helt sikkert på Peyton Manning. I New Jersey er jeg ikke helt sikker, men jeg tror fortsatt på Manning.
5) Det blir minst seks turnovers (fumbles eller interceptions), og én av disse avgjør kampen

Jermund Berg, mannen bak @NorNFL 1) Denver Broncos.
2) 31-27.
3) Tipper det blir jevnt og tett, hvor lagene følger hverandre hele kampen. Manning leder Broncos til en avgjørende touchdown i sluttminuttene.
4) Manning. Ofte QB'en på det vinnende laget som blir MVP.
5) Vanskelig å si. Spår at Knowshon Moreno IKKE gråter under nasjonalsangen. Moreno ble filmet under nasjonalsangen før en kamp mot Kansas City Chiefs i desember, da han gråt det som har blitt beskrevet som historiens største tårer.

Hele Norges coronakart