Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tidenes beste fotballjenter

Marianne Pettersen tror fotballjentene som reiser til Sydney-OL er tidenes beste norske kvinnelandslag. - Ja, jeg tror det. Vi har stor bredde i troppen og god konkurranse om plassene, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ja, jeg tror det. Vi har stor bredde i troppen og god konkurranse om plassene, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Marianne Pettersen og Hege Riise er to av landslagets mest rutinerte spillere. Begge har en god følelse en måned før fotballturneringen i Sydney starter. Nå spiller jentene for OL-gull.

- Den store bredden gjør at kvaliteten på treningene blir veldig høy. Treningene blir omtrent som kamper. Da blir det automatisk høyt nivå, sier Marianne Pettersen som får støtte av lagvenninne Hege Riise.

- Vi har mer fart i laget nå enn før. Vi har nok tatt et steg videre, sier Riise.

USA og Kina blir tøffest

Norge har kommet i en knalltøff gruppe med favoritter som USA og Kina som motstandere. Solveig Gulbrandsen er den yngste spilleren på landslaget. 19-åringen gleder seg til OL, men tror motstanden blir tøff.

- Alle lagene er gode. Kina er hurtige og teknisk gode, men vi kan slå dem ved å ligge lavt. Vi vant over USA i den siste kampen, men de er fysisk sterke og blir vanskelige å slå. Nigeria vet jeg ikke så mye om, men spillerne er gode hver for seg, sier Gulbrandsen.

Proffdrømmer

Hege Riise (31) har spilt 138 landskamper for Norge, og kunne godt tenke seg å avslutte karrieren i den amerikanske proffligaen.

- Ja jeg kunne tenke meg det, men ikke for enhver pris. Det er både spennende og interessant fordi damefotballen er så stor i USA. Jeg tror interessen blir enorm de første to årene - det har jeg lyst til å være med på, sier Riise til Dagbladet.no.

Se Video i Realplayer


»Marianne Pettersen: Derfor er vi tidenes beste

Se Video i Realplayer


»Solveig Gulbrandsen vurderer Norges OL-motstandere

Se Video i Realplayer


»Høgmo om lagets ny-religiøsitet

Se Video i Realplayer


»Hege Rise om sin framtid som proff i USA