Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes beste hopptrener ga seg for å få mer tid til familien. Så forsøkte datteren (16) å ta sitt eget liv

Har slitt med skyldfølelse siden.

VANSKELIG TID: Alexander Pointner ga seg som hovetrener for Østerrike. Da datteren forsøkte å ta sitt eget liv kom skyldfølelsen for at han ikke hadde vært nok med familien. Foto: REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix
VANSKELIG TID: Alexander Pointner ga seg som hovetrener for Østerrike. Da datteren forsøkte å ta sitt eget liv kom skyldfølelsen for at han ikke hadde vært nok med familien. Foto: REUTERS / Dominic Ebenbichler / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er neppe noen hoppnasjon som ikke kunne tenke seg å ha østerrikske Alexander Pointner som trener.

Den tidligere hopperen står bak noen av de største navnene innen hoppsporten, som Thomas Morgenstern og Gregor Schlierenzauer, og gjorde det østerrikske laget nærmest uovervinnelig.

Våren 2014 ga Pointner som hovedtrener, etter ti år i sjefsstolen. Under hans ledelse vant Østerrike hele 118 verdenscuprenn, fire sammenlagtseirer og ni seirer i nasjonscupen. Det ble også seks hoppuketriumfer, samt 32 medaljer i VM og OL.

Snakker for første gang Pointner gledet seg til å kunne tilbringe mer tid med familien. Men i november i fjor ble gleden til et mareritt, da hopptrenerens datter forsøkte å ta sitt eget liv, bare 16 år gammel.

I snart ett år har datteren ligget i koma på sykehus, med alvorlige hjerneskader.

Pointner-familien har ikke snakket om tragedien før Alexander Pointner og kona Angela stilte opp i et TV-show i Østerrike i helga. Der fortalte de om hvor hardt det siste året har vært.

- Hun ringte meg for å høre om jeg kunne hente henne på skolen, for hun følte seg ikke bra, men ville ikke snakke mer om det. Senere var jeg nødt til å dra ut en tur, og hun ble alene hjemme. Og det var da hun gjorde det, forteller Angela Pointer om datterens selvmordforsøk, ifølge Sport24.

Har selv slitt med depresjon Alexander Pointer fortalte i januar 2014 at han selv har slitt med depresjoner, og hadde vanskelig for å komme seg opp av senga. I 2012 ble hans sønn rammet av depresjoner som førte til et tre måneder langt sykehusopphold.

Datteren gikk også til behandling for depresjon. 

- Men det var ingen tegn til at det var så alvorlig som vi nå vet at det var. Det kan skje helt uten forvarsel, sier Alexander Pointner.

Han forteller at hele familien har slitt med skyldfølelse siden november i fjor.

- Hele familien har gått i terapi siden. Jeg har ofte tenkt på om jeg som en travel trener reiste for mye, og tok for lite vare på familien min, sier Pointner.

Legene er forsiktige med å gi foreldrene noe håp for deres datter framtid.

- Jeg er overbevist om at det kommer til å bli bra igjen, og ingenting kan få meg til å gi opp det håpet. Det er håpet som holder meg gående, understreker den suksessrike hopptreneren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!