Tidenes beste norske innsats på kvinnesiden i padle-VM

Lisa Sheriff (24) og Agnes Brun-Lie (19) med historisk sterk 5.-plass på K2 1000 meter.

HISTORISK BRA: Lisa Sheriff (bildet) og makker Agnes Brun-Lie leverte tidenes beste VM-innsats av en norsk kvinnebåt under padle-VM i polske Poznan da de ble nummer fem i A-finalen på K2 1000 meter.Foto: SCANPIX
HISTORISK BRA: Lisa Sheriff (bildet) og makker Agnes Brun-Lie leverte tidenes beste VM-innsats av en norsk kvinnebåt under padle-VM i polske Poznan da de ble nummer fem i A-finalen på K2 1000 meter.Foto: SCANPIXVis mer

|||Lisa Sheriff (24) og Agnes Brun-Lie (19) kom på en historisk sterk 5.-plass på K2 1000 meter under VM i padling i polske Poznan lørdag.

- Det er det sterkeste resultatet av en norsk kvinnebåt i et padle-VM noen gang. Skikkelig kult, sa landslagssjef Tom Selvik til NTB.

Ungarske Gabriella Szabo/Tamara Csipes tok en oppskriftsmessig klar seier og var 11 sekunder foran den norske båten i mål. Opp til Polen på 4.-plass var det tre sekunder, og opp til Russland på 3.-plass var det åtte sekunder.

Sheriff og Brun-Lie kom på 6.-plass i EM, og med 5.-plassen hevet de seg ytterligere et hakk.

Halve distansen Dessverre for Norge er ikke 1000 meter OL-distanse.

- Vi hadde inderlig håpet at 1000 meter skulle bli OL-distanse. Det har med den norske treningsmentaliteten å gjøre. Men i OL er det 200- og 500 meter som teller. Det er ikke bestemt om denne toeren skal kjøre 500 meter i OL ennå, sa Selvik.

Lisa Sheriff er veteranen i duoen, mens Brun-Lie er førsteårssenioren som kommer fra langrennsmiljøet. Hun kommer fra en familie i Oslo der fire søsken alle har gått på ski. Søsteren Celine er på det norske langrennslandslaget.

Tøff arv
 Beste resultat i herreklassene ble Øyvind Sølbergs 5.-plass på K1 1000 meter i B-finalen. I B-finalen K2 1000 meter ble det 7.-plass på Daniel Salbu/Jacob Norenberg. På K1 1000 meter for kvinner ble det 8.-plass for Louise Leren Moen i B-finalen.

- Det ble tøft for mennene denne gangen. Vi er sårbare når vi mangler Eirik Verås Larsen, sa landslagstreneren.

Eirik Verås Larsen gjør comeback og satser mot OL i London og er trolig på startstrek under neste års VM om alt går etter planen.

(NTB)