Smørebuss for tog tuter og kjører rundt som glade hunder:

Tidenes beste OL-dag for det rare og vesle vinterEØSlandet

Og vi jubler litt for en svenske fra Kiruna også, Hanna Öberg.

AKSEL DEN STORE: Gullets dag i går og Smørebuss for tog hyller alle, vi er slik, og mest av alt Lund Svindal, men også en ung svenske, gitt. Foto: Hans Arne Vedlog
AKSEL DEN STORE: Gullets dag i går og Smørebuss for tog hyller alle, vi er slik, og mest av alt Lund Svindal, men også en ung svenske, gitt. Foto: Hans Arne VedlogVis mer
HOLTERS GULL: Ragnhild Haga fra Holter i Nannestad kommune på Øver Romerike vant gull i går dere og blir historisk i våre gamle øyne fordi svenskene ikke ante at hun var så god. Hurra for Haga. Foto: Bjørn Langsem.
HOLTERS GULL: Ragnhild Haga fra Holter i Nannestad kommune på Øver Romerike vant gull i går dere og blir historisk i våre gamle øyne fordi svenskene ikke ante at hun var så god. Hurra for Haga. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer

Smørebuss for tog kjører rundt i alle sidegater med blinklysene på tutende som glade hunder fra Baskerville. Dette for å feire hvilken stor OL-dag det ble i går. Fordi etter at Johannes Thingnes Bø vant gull i skiskyting ble gårsdagen den beste norske OL-medaljedagen siden 1952.

Norge viste igjen verden vinterveien, selv om det nesten ikke var publikum til stede i Pyeonchang, ved å ta 3 gull, 2 sølv og ett stykk bronse. I Oslo 1952 tok Norge tre gull, Hallgeir Brenden (18 km), kombinert Simon Slåttvik og «Hjallis» (1500 m), og to bronse ved Sverre Stenersen (kombinert) og Roald Aas (1500 m).

Før dette OL håpet vi på gull og medaljer til Marit Bjørgen, Aksel Lund Svindal, Ragnhild Mowinckel og Maren Lundby. Vi har fått nesten alt vi drømte om. Marit den godeste Bjørgen tar gull hun også, bare vent nå.

I tillegg fikk vi ei gulljente fra oppvekstregionen med den suverene Ragnhild Haga fra Åsen Il, Holter i Nannestad kommune, som var i særklasse best. Og, når en annen Ragnhild, med etternavn Mowinckel, suser inn til sølv i storslalåm er det nesten ikke til å tro. Dette er den første medaljen til en kvinnelig utøver i alpint siden 1936 da Laila Schou Nilsen tok bronse. STAS! To Ragnhilder og to medaljer som varmer ekstra for en skribent hvis mor het Ragnhild Åse.

Hun som vant tredjeplass i pilking 1969, Rødvika, etter at hun dro opp en abbor på cirka 60 gram og kom hjem med ei trehylle som fikk sin plass i stua der også min eneste skisportpokal ble stående som et bevis på sisteplassen i langrenn, Eidsvollmesterskapet 1968. Hvem hadde ansvaret for skifadesen? Jo, fatter med smørebom grande og fordi han valgte de blå treskia som datt av hele tida. Tjukken Stabbe, med rød topplue, så ut som en oppgitt og harm snømann.

Vi runder av med en hyllest til Aksel den fartsfulle fra Lørenskog. Aksel er denne bussens største helt, punktum super G-finale. Rett bak ham kommer Kjetil Jansrud.

PS: Hanna Öberg fra Kiruna vant gull i kvinnenes skiskyting. Hanna er 22 år, en sensasjon. Bravo!