Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes beste på fattigkassa

- Dette har jeg drømt om hele sesongen, sier Marit Jordanger (21) til Dagbladet etter gårsdagens seiersmål på Ullevaal. For Trondheims-Ørn var cupfinalen toppen på kransekaka i tidenes beste sesong av et norsk fotballag. Men rike blir de ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25 seirer og én uavgjort har Ørn-jentene i serie-, cup- og E-cupkamper denne sesongen. Målforskjellen er imponerende 140- 17. Av disse målene har Marit Jordanger laget 14, med gårsdagens fire minutter før slutt som det store høydepunktet.

Men sportslig suksess er ikke ensbetydende med feite spillerlønninger og seiersbonus for mesterne fra Trondheim.

Ingen bonus

- Selv om vi fikk inn 90 000 sponsorkroner foran cupfinalen, sliter vi økonomisk. Ingen av spillerne får fem øre i seiersbonus, sier leder i Trondheims-Ørn, Inger Marie Vingdal, til Dagbladet.

I år har Trondheims-Ørn vunnet alt: serien, cupen og samtlige kamper i den nye E-cupen. Den neste store oppgaven blir E-cupkvartfinalen mot HJK Helsinki i mars neste år.

Da er forhåpentlig storscoreren Ragnhild Gulbrandsen (24) hundre prosent bra igjen i venstrefoten. Onsdag skal hun opereres i hælen på Rosenborgklinikken.

Siden februar har hun spilt med smerter.

Må bli frisk

- I det siste har jeg verken greid å løpe fort eller hoppe høyt. I går var det bare en halv Gulbrandsen som spilte finalen. Nå lengter jeg etter å bli frisk igjen. Flere ganger har jeg drømt om å få spille uten smerter, sier Ragnhild Gulbrandsen.

I går overlot hun scoringene til Brit Sandaune, Trine Rønning og Marit Jordanger, men var sterkt delaktig i at laget fikk straffespark og ledelse for første gang i kampen.

Selv om hun var først på ballen, protesterte ikke Asker-spilleren Monica Knudsen på straffesparket.

- Hårreisende

- Jeg satset alt, og tenkte meg ikke om, sa hun etter fellingen av Ragnhild Gulbrandsen innenfor 16-meteren.

- Derimot synes jeg utvisningen av Linda Medalen var hårreisende. Den var helt avgjørende for kampen, sier Monica Knudsen.

Asker-trener Eli Landsem er enig i den uttalelsen.

- Utvisningen ødela kampen for oss. Det er lov å bruke sunn fornuft, også når du er dommer. Linda Medalen var den beste spilleren vår den omgangen hun fikk være med, sier Eli Landsem.

MATCHVINNER: Marit Jordanger avgjør cupfinalen.
HYLLET MESTERNE: En munter kronsprinsesse Mette-Marit sammen med fotballpresident Per Ravn Omdal, og fire av cupmesterne: Fra venstre Unni Lehn, Ann Mariell Storvold, Ingrid Hjelmseth og Marit Jordanger.
Hele Norges coronakart