-  Tidenes beste sponsoravtale

Petter Solberg har fått ny caps-sponsor. Pris: Fem millioner kroner. Sponsorkongen Jacob Lund har aldri hørt om noe liknende.

• Dagbladet.no følger Monte Carlo-rallyet fra klokka 8.33.

MONTE CARLO (Dagbladet): -  Det er den beste sponsoravtalen som er inngått i Norge. Og det vet jeg, sier sponsorsjef Jacob Lund i DnB NOR-konsernet til Dagbladet.

-  Fem millioner for en personlig sponsor er veldig mye, sier Lund som er med på å sponse blant annet Norges Fotballforbund og skiskytterne.

Rallystjernen skrev i går under på en ettårskontrakt med 24SevenOffice. Det norske firmaet leverer internettbaserte forretningssystemer. Firmaet ble startet i 1997, har 1100 kunder i Europa, og kontorer i Norge, Stockholm og London.

Internasjonalt

Jacob Lund mener at ingen andre norske idrettsutøvere kunne inngått en slik avtale.

-  Han jobber i et internasjonalt marked der diverse sponsorer kan vise seg fram for hele verden. Sponsorutgiftene per land blir ganske små. I skiskyting er det 30 land som er med. Men der er det et nasjonalt fokus. I rally er det internasjonalt fokus, forklarer Lund.

-  Jeg tror dette kan være veldig bra for både teamet og min egen del, sier Petter Solberg til Dagbladet.

 DET GÅR RUNDT: Ny rekordsponsor for Petter Solberg, men kravet til resultater i løypa i Monte Carlo er tilsvarende høye. Foto: Scanpix
DET GÅR RUNDT: Ny rekordsponsor for Petter Solberg, men kravet til resultater i løypa i Monte Carlo er tilsvarende høye. Foto: Scanpix Vis mer

Men Solberg ønsket ikke å putte de fem millionene i lomma. Spydeberg-føreren brukte likesågodt pengene til å investere i firmaet.

Blir eier

Gjennom en rettet emisjon gikk 31-åringen inn på eiersiden. Solberg eier dermed cirka 3,5 prosent av firmaet som i dag har en aksjekapital på 156 millioner kroner.

-  Det er ikke mange i Norge som har den posisjonen som Petter Solberg har. Vi tror at dette virkelig gir valuta for penga. Og vi er kjempefornøyde med å få ham inn på eiersida, sier daglig leder Ståle Risa til Dagbladet.

24SevenOffice-aksjen er på lista over unoterte aksjer på Oslo Børs, det såkalte gråmarkedet. Solberg fikk kjøpe aksjene til 18 kr per stykk. I går var kursen 20 kroner. Dermed har rallyesset allerede «tjent» over 550 000 kroner på investeringen.