- Tidenes beste

EKEBERGSLETTA (Dagbladet.no): Tidenes beste lag fra tidenes beste Norway Cup-klubb. Bare gull er godt nok for Pequeninos do Jockeys småguttelag. Se video fra dagens kamp!

14 ganger har klubben fra Sau Paulo i Brasil vunnet Norway Cup. I år er de her med to lag - i klasse C (gutter født etter 1.1.1987) og klasse B (gutter født etter 1.1.1985).

Lagene har allerede spilt tre turneringer - Helsinki Cup, Gothia Cup og Dana Cup. Europaturneen avsluttes med Norway Cup. Og for de yngste brassene er bare gull godt nok. Da reiser de hjem igjen med fire turneringsseire.

- Dette er det beste laget vi har hatt her noensinne, sier Jose Guimaraes til Dagbladet.no.

Han er mannen bak tidenes Norway Cup-klubb. 68-åringen startet selv klubben blant fattige barn i Brasils største by. I dag finnes både fattige og rike barn i klubben.

Første gang han tok med seg lag til Norway Cup var i 1982. Det endte med to gull. Siden har de reist hjem med ytterligere 12 gull - seinest i klasse C i fjor. Og alt tyder på at de vinner denne klassen også i år.

Så langt i årets Norway Cup har de målforskjellen 15-0. I dag var det Farsund som ble slått 3-0.

- Vi spilte bare med b-laget. De er trøtte og slitne etter mange kamper den siste måneden, sier Guimaraes.

Lagets toppscorer heter Pablo Freitas Cardozo de Mello. På fotballbanen bruker han bare Pablo. Så langt har han scoret 47 mål på sommerens Europa-tur. Imponerende, ja, men ikke i nærheten av hva han gjorde i 1998.

Da stoppet han på 76 i løpet av de fire turneringene.

- Jeg spilte mye mer da, forklarer Pablo til Dagbladet.no.

Pequeninos do Jockey hadde god kontroll på Farsund til tross for at de ikke toppet laget. 1-0 ble satt inn på hodet av Eduardo tidlig i kampen. Lobo - betyr «ulven» - la på til 2-0, før målkongen Pablo satte inn 3-0 i andre omgang. Men også Pablo viste at ikke alt går på skinner - selv for de «små jockeyene». Pablo rundet keeper, men bommet på ballen da han skulle trille den i mål.

- Jeg ble litt flau, innrømmer Pablo.

- Men det gjorde ikke noe. Vi hadde jo vunnet allerede.