Tidenes bom

På stillingen 4- 1 presterte Lise Klaveness (24) tidenes bom på Åråsen i går. Fra tre-fire meters hold bommet hun på ballen da hun skulle sette den i det åpne målet.

-  Jeg tok gleden på forskudd, og jublet før jeg hadde fått foten på ballen. I et kort sekund bare sto jeg og så på nettet som aldri bulet seg ut. Jeg trodde jeg scoret, men glemte at jeg først måtte skyte. Det hele var et mirakel som jeg ikke kan fatte, sier Lise Klaveness til Dagbladet etter kampen.

På sølvfat

Også publikum og medspillerne så ballen i mål etter at Trine Rønning hadde servert den på sølvfat ute fra venstrekanten. I stedet for å suse i mål, gikk ballen forbi en forfjamset Lise Klaveness som 11 minutter tidligere hadde satt inn Norges fjerde scoring.

-  Det var nesten genialt å misse på en slik sjanse, sier banens beste spiller Solveig Gulbrandsen. Selv var hun centimetre unna scoring på slutten av kampen. Servitør Rønning opplevde å brenne en hundre prosentsjanse etter en halvtime.

Sju-åtte mål

Alle de brente sjansene var én av tre ting landslagstrener Bjarne Berntsen var misfornøyd med etter kampen i går.

-  Skulle jeg vært fornøyd, burde vi hatt sju-åtte mål. Før pause klarte vi ikke å skape sjanser. I andreomgangen viste vi hvem det var som bestemte, og punkterte kampen på 4- 1. Men vi klarte ikke å holde kvaliteten oppe hele veien. Det var nok mest skuffende, sier landslagstreneren.

Dødball

I Sydney-OL for fem år siden ble Dagny Mellgren den store helten da hun scoret seiersmålet i finalen på Golden Goal. I går ble hun tomålsscorer, først ved å heade et frispark fra Ingvild Stensland over keeper og bringe Norge i ledelsen, deretter ved å ordne 3- 1 på straffespark.

-  Lompehaeding

Marit Fiane Christensen ordnet det viktig 2- 1-målet som var starten på overkjørselen etter pause.

-  En lompeheading, men mål er mål, sier Fiane Christensen som var den første spilleren som ble byttet ut. Seinere fulgte Lise Klaveness og Trine Rønning etter.

JUBLET FOR IKKE-SCORING: Lise Klaveness har tatt opp hendene for å vise glede over 5- 1-målet mot Ukraina. Bare så synd at hun glemte å putte ballen i det tomme buret. - Jeg trodde jeg scoret, men glemte at jeg først måtte skyte, sier Lise.
NESTEN: Så nær var Solveig Gulbrandsen scoring mot Ukraina.