Tidenes comeback

Boston Celtics gjorde det ingen trodde var mulig i NBA-semifinalen. Ved starten av fjerde periode lå de etter med 21 poeng mot New Jersey Nets. Så startet kjeftesmella.

Boston Celtics vant til slutt 94-90. Celtics lå under 53-74 etter tre perioder, men hentet inn de 21 poengene og vant med fire. 171 lag hadde ledet med flere enn 18 poeng etter tre perioder i NBA-sluttspillkamper, men ingen av dem hadde tapt - før lørdag.

- Vi er et lag som aldri gir opp. Ingen ga seg. Vi bare sto på i fjerde periode og gjorde jobben, sa Paul Pierce.

Celtics lå på et tidspunkt i 3. periode under med 26 poeng, men en peptalk av stjernespilleren Antoine Walker i pausen før den siste perioden tente hele laget.

- Jeg kan ikke gjenta ordene jeg sa. Det var ikke pent, sa Walker, som skjelte ut alle inkludert den andre stjernespilleren Pierce. Det virket, og Celtics scoret de 11 første poengene i siste periode. Pierce sto for sju av dem.

- Jeg har aldri vært med på noe lignende. Vi lå under med 21 poeng, men vi vant. Vi møtte et stort lag, men nå har vi grepet på dem, sa Walker.

Hjemmelaget ble buet ut i 3. periode, men i slutten av kampen jublet publikum slik at taket holdt på å løftes. Sisteperioden endte 41-16 til Celtics. Nets scoret ikke i spill de siste 4.07 minuttene, og scoret ikke engang på straffer de siste 2.29.

Pierce scoret 19 av sine 28 poeng i siste periode, deriblant åtte da Celtics avsluttet med kampens siste ti poeng. Walker hadde 23 poeng og 12 returer, samt en avgjørende blokkering i sluttsekundene.

Hjemmeseieren betyr at Celtics leder 2-1 i best av sju kamper.

(NTB)

INSPIRATOREN: Boston Celtics' Antoine Walker satte lagkameratene på plass og fikk dem til å ikke gi opp. Her går han forbi New Jersey Nets' Keith Van Horn i kamp nummer to 22. mai.