Tidenes dårligste

KUOPIO: Preben Fjære Brynemos 21. plass i v-cupsprinten i går er tidenes dårligste norske v-cupinnsats i kombinert. Det er også den dårligste norske kombinert-plasseringen siden Grenoble-OL 1968, da Mikkel Dobloug ble nr. 21.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bjarte Engen Vik (nr. 44) har dårligere plasseringer før. I går var han blant toppfavorittene, men fikk dagen ødelagt ved å lande på kulen. I 90 treningshopp i vinter har han hoppet som ei klokke. I går taklet han ikke presset i v-cuppremieren.

- Et møkkahopp, sa han etter kulhoppet på 90 meter, og tok seg fortvilet til panna.

Sprintlangrennet ble en ren gjennomkjøring for OL-, VM- og v-cupvinneren fra Bardufoss. Da han skled i mål på 44. plass, var den østerrikske seierherren Felix Gottwald allerede i full gang med seiersintervjuene.

- Selv om jeg har dårligere plasseringer før, var det en tragisk sesongåpning. Jeg har hoppet bra i hele høst, og hadde et kjempebra prøvehopp i går. Så gikk det rett i kulen når det gjalt som mest. Klart det var surt, sier Bjarte Engen Vik til Dagbladet.

- Én bom nok

Målet hans i v-cupen er å kopiere 1998- og 99-sesongen, da han vant sammenlagt. Fiaskorennet i går gjør ham skeptisk.

- Historien viser at den som skal vinne, må henge med fra starten av. Selv er jeg nesten kjørt av lasset etter ett renn. Skal jeg vinne sammenlagt, må jeg være med i toppen resten av vinteren. Én bom kan gå, nå tåler jeg ikke flere, sier Bjarte Engen Vik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer