Kvalifisering til Eliteserien: Brann - Jerv.

- Tidenes drama

Etter en svak sesong hadde Brann kniven på strupen i kvalikkampen mot Jerv. Oppgjøret var av det nervepirrende slaget og måtte avgjøres med straffer.

HØYDRAMATISK: En kamp for historiebøkene! Jerv er klare for Eliteserien for første gang, etter de senket Brann ned til OBOS-ligaen den 15. desember. Video: Norsk Fotball Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brann - Jerv 4-4 (7-8 etter straffespark)

INTILITY ARENA (Dagbladet): - De har hatt en helt grusom sesong og totalt sett har det vært en skandale. Hvis Brann holder plassen har de unngått en ny katastrofe, sa Erik Huseklepp til Dagbladet like før avspark.

Og skandalen ble fullkommen. Etter et drama av den sjeldne sorten er det Jerv som skal spille i Eliteserien neste år, mens Brann er klare for OBOS-ligaen.

KEEPERHELT: Øystein Øvretveit ble helten for Jerv da Brann rykket ned fra Elitserien. Video: Rødt Kort / Gjestrum Larsen Vis mer

Må revansjere seg

Etter kampen var det en skuffet Sivert Heltne Nilsen som snakket med Dagbladet. Han ergret seg over at Brann ikke klarte å sette sjansene sine.

- Det er en del av spillet. Det er en gjenganger med oss denne høsten. Vi har ikke klart å sette ballen i mål. Det handler om kvalitet, men vi slipper jo også inn fire mål.

- Hvordan er det inne i Brann-garderoben nå?

- Det er selvfølgelig tung stemning. Man er jo ikke akkurat glad for å rykke ned, men det er realiteten. Nå handler det om å komme seg tilbake og revansjere det her, sier Heltne Nilsen til Dagbladet.

- Vi føler vi har skuffet stort. Vi skulle ha vunnet i dag, så enkelt er det. Jeg synes veldig synd på alle som elsker Brann. De fortjener mye bedre. Vi er veldig skuffet, sier Bård Finne til Dagbladet.

BRENTE STRAFFE: Bård Finne var naturligvis langt nede etter at Brann rykket ned. Video: Rødt Kort / Gjestrum Larsen Vis mer

Eirik Horneland beskriver hvordan laget har det etter tapet.

- Jeg har det helt jævlig. Frustrert, skuffa og en del skam, sier han til Dagbladet.

Dominerte

Brann dominerte oppgjøret fra første spark, men det var Jerv som tok ledelsen etter 29. minutter. Diego Campos slo et strålende innlegg til Torje Wichne som stanget inn 1-0.

Brann fikk muligheten til å utlikne før hvilen, men straffesparket til Bård Finne ble reddet av tidligere Brann-målvakt Øystein Øvretveit.

I andre omgang fortsatte presset fra Brann og Aune Heggebø utliknet før det var spilt fire minutter. Like etter fikk Brann oppgjørets andre straffespark, men heller ikke Mathias Rasmussen klarte å overliste Jervs burvokter.

MÅL: Jervs Diego Campos etter 1-2 scoringen. Foto: Heiko Junge / NTB
MÅL: Jervs Diego Campos etter 1-2 scoringen. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Branns sjansebonanza fortsatte, men kampen gikk til ekstra omganger. Ett minutt ut i ekstra omgangen pekte dommeren på straffemerket, men denne gang i Jervs favør. Runar Hove fikk rødt kort for forseelsen og Diego Campos var sikker fra straffemerket.

Diego Campos satte sin andre scoring for dagen etter 112. minutter og økte til 3-1 i samme sleng, men Kasper Skaanes reduserte like etter og to minutter seinere satte Sakor inn 3-3.

- Tidenes drama, sa Discovery-kommentator Joacim Jonsson.

KLARE FOR ELITESERIEN: Se reaksjonene til Jerv-trener Arne Sandstø etter kampen mot Brann den 15. september. Video og reporter: Magnus Gjerstrum Larsen / Rødt Kort Vis mer

Men dramatikken stoppet ikke der og etter 116. minutter satt Ibrahim inn 4-3. I det siste spilleminuttet utliknet Brann da Heltne Nilsen kriget ballen i mål. Jerv-spillerne holdt hodet kaldt i straffesparkkonkurransen og kunne juble for seier etter en vanvittig fotballkamp.

Det betyr at Brann rykker ned til OBOS-ligaen, mens Jerv kan feire opprykket til Eliteserien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer