Tidenes dyreste fotballkamp i Norge

Billigste billett til treningskampen er 500 kroner.

TILBAKE I OSLO: Liverpool og Steven Gerrard møtte Vålerenga i fjor sommer, i august spiller de engelske serietoerne mot Lyn på Bislett. Foto Knut Falch / SCANPIX
TILBAKE I OSLO: Liverpool og Steven Gerrard møtte Vålerenga i fjor sommer, i august spiller de engelske serietoerne mot Lyn på Bislett. Foto Knut Falch / SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet.no) Hvis du er medlem av Lyn koster et sesongkort på Ullevaal 750 kroner.

Det samme Lyn-medlemmet må ut med 500 kroner for å se klubben i sitt hjerte mot Liverpool 5. august. Og da må supporteren sitte i svingen, et godt stykke unna mål.

Den dyreste billetten til treningskampen på seinsommeren koster 785 kroner - dette er tidenes dyreste fotballkamp i Norge. Norske Liverpool-supportere føler nå at de blir utnyttet.

- Det er hårreisende. Vi føler vi blir flådd og at arrangørene utnytter populariteten til Liverpool. Dette er jo svartebørspriser, sier formann Pål Christian Møller i Liverpools supporterklubb til Dagbladet.

Ville spille på Ullevaal
Årsaken til de stive prisene er ifølge Lyn-ledelsen at kampen endte på Bislett. Oslo-klubben ønsket opprinnelig å spille mot de engelske serietoerne på Ullevaal, men VIF kan få hjemmekamp i Europa League dagen etter - og Lyn kan ikke vente på Uefa-trekningen med tanke på billettsalget.

Da Dagbladet snakket med Liverpools norske supporterklubb etter at det ble kjent at engelskmennene kommer til Norge, uttalte daglig leder Tore Hansen at han regnet med en billettpris mellom 400 og 600 kroner.

- Ideelt sett bør det ikke være så dyrt å se en treningskamp, sa han.

Nå viser det seg at kampen blir enda dyrere for Liverpool-supporterne. De billigste billettene for andre enn Lyn-medlemmer koster nemlig 525 kroner.

For å sitte på langsida - noe som er å foretrekke på et stadion med løpebaner - koster billetten 785 kroner.

Dobbelt så dyrt som Anfield
- Dette er ikke som en vanlig eliteseriekamp, hvor bortelagene ordner oppholdet selv. Team Halden tar seg av reise og opphold for Liverpool, mens Lyn arrangerer selve kampen. Vi har satt prisene slik vi har gjort for å få dette til å gå rundt, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Aftenbladet.no.

Det er plass til drøyt 15 000 på Bislett, og kampen kommer trolig - tross billettprisene - til å bli utsolgt raskt når salget starter på mandag.

- Vi skjønner at prisene må være høyere enn om kampen hadde blitt spilt på Ullevaal, men dette er jo helt urimelig. Det er mange som er forbanna. En familie på fire må nå ut med 3000 kroner, og da er det mange som må droppe det, sier Møller til Dagbladet.

Supporterlederen forteller at de føler seg utnyttet, og han synes det er trist at folk ikke ser seg råd til å se kampen.

- Å betale 785 kroner for en treningskamp, du kan si det ikke er verdt det, men for mange av våre 33 000 medlemmer vil dette være den eneste muligheten til å se favorittlaget. Det er dobbel pris av hva det koster å se Liverpool på Anfield.

FOLKEFEST: Det var stappfullt da Liverpool møtte Vålerenga i fjor og også Bislett kommer trolig til å bli utsolgt raskt, tross de stive prisene. Foto Knut Falch / SCANPIX
FOLKEFEST: Det var stappfullt da Liverpool møtte Vålerenga i fjor og også Bislett kommer trolig til å bli utsolgt raskt, tross de stive prisene. Foto Knut Falch / SCANPIX Vis mer