Tidenes EM-start

Norge hadde ingen problemer mot Tyskland i gruppefinalen.

GÖTEBORG (Dagbladet.no): Norge - Tyskland 27-22 (15-9). Selv om begge lagene allerede før kampen var klare for mellomspillet, var seieren mot tyskerne svært viktig.

Nå tar Norge med seg fire poeng inn i sluttspillet, noe som er maks pott og et veldig godt utgangspunkt.

Og aldri før har Norge åpnet så bra i et EM. Seks poeng og 39 plussmål på de tre første kampene slår den gamle rekorden fra 1998. Da hadde kapret de norske jentene seks poeng og 20 plussmål i EM-starten.

Norge får ikke med seg plussmålene fra Slovenia-kampen, siden de kom sist i gruppespillet. Dermed tar Norge med seg 16 plussmål inn i mellomrunden, der de skal møte Østerrike, Makedonia og Ungarn.

Skrekkstart

Norge åpnet dårlig, og bommet på fire av de fem første skuddene i Scandinavium. Etter dette scoret de norske jentene fem på rad, og de hentet dermed inn den tyske 4-1-ledelsen.

- Vi var nølende i forsvar og brente noen sjanser sjøl. Men så kom vi godt inn på 4-4 og 6-6 også drar vi fra, sier Marit Breivik til TV 2. 

Lagene fulgte hverandre tett midt i kampen, før Norge etter hvert rykket fra. Katrine Lunde begynte å redde tyske skudd, samtidig som de også bommet en del på mål.

GODT INNHOPP: Tonje Nøstvold kom inn på høyrekanten og imponerte. Foto: Scanpix
GODT INNHOPP: Tonje Nøstvold kom inn på høyrekanten og imponerte. Foto: Scanpix Vis mer

Tonje Nøstvold kom inn på høyrekanten, og spilte strålende. Hun puttet på en kontring og scoret tre ganger fra kanten - det siste ett sekund før pause. Dermed gikk jentene i garderoben med en komfortabel seksmålsledelse.- Vi sleit litt i starten, men vi står på hele veien og rykker fra mål for mål, sier Nøstvold til TV 2.

Bra kontroll

Jentene klarte ikke rykke fra ytterligere i starten av 2. omgang, men tyskerne krøp heller ikke nærmere.

Forsvaret og Katrine Lunde slet med å få has på Tysklands storskytter Nadine Krause, som puttet jevnt og trutt. Men Norge hadde bra kontroll på de andre tyskerne - så det ble aldri nervepirrende skummelt.

Tidligere i dag vant Polen mot Slovenia, og de er dermed det tredje laget som blir med til mellomspillet fra Norges gruppe.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Tidenes EM-start