Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes fest

Nesten 85 000 tilskuere vil fylle fotballtribunene i dag. Med utsolgt både på Ullevaal og Lerkendal, går det mot en historisk serieavslutning, og en klar tilskuerrekord i Tippeligaen i 2004.

Siste serierunde i fjor ble sett av 53 949 tilskuere. I kveld forventer klubbene at 84-85 000 mennesker vil innta tribunene for å følge den spennende serieinnspurten.

En ringerunde til alle klubbene som har hjemmekamp i kveld, forteller at Vålerenga- Stabæk og Rosenborg- Lyn begge er utsolgt. Disse to stadionene alene tar 46 738 tilskuere. I tillegg ser det også ut til at Viking stadion blir utsolgt med drøye 15 000 tilskuere. Odd venter 4-5000, Molde og Lillestrøm håper på rundt 6-7000, mens Tromsø satser på å samle 5-6000 tilskuere til fotballfest. Samlet betyr det at så mange som 84-85 000 mennesker vil følge serieinnspurten fra tribunene.

-  Ja, her er det i hvert fall ikke en billett igjen å oppdrive, sier markedssjef i Vålerenga, Rune Hansen.

-  Jeg er blitt fortalt at billettene til Ullevaal selges på svartebørsen, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.

Knuser rekordene

Han er i lykkerus over Tippeligaens fantastiske tilskuertall i år. Før siste serierunde har mer enn 1 373 000 vært på Tippeliga-kamp i 2004. Samtlige runder i fjor trakk 1 185 286. Med 84 000 i dag blir samlet tilskuerantall mer enn 1 456 000.

-  Vi knuser alle tidligere rekorder. Samlet ligger vi an til en økning på så mye som 25 prosent i forhold til i fjor. Det er helt fantastisk.

Solheim mener det er to viktige årsaker til årets tilskuerfest.

-  På den ene siden har vi Viking, som har slitt veldig sportslig. Likevel har de nesten doblet tilskuerantallet i forhold til i fjor, fordi de har investert i ny stadion. Folk kommer lettere tilbake til gode fasiliteter, gode seter og trivelige forhold, mener Solheim.

Han er selv veldig spent på utfallet av siste runde.

-  Det har vært usedvanlig tett i hele år. Alle kampene i siste runde har betydning, for medaljer, nedrykk eller Royal League. Klart spenningen trekker folk.

Viking og VIF øker mest

Dette er tredje år på rad at Tippeligaen setter tilskuerrekord. Med dagens forventede tall vil hver kamp i år ha blitt sett av 8000 tilskuere i snitt, en klar økning fra snittet på 6513 i fjorårets sesong.

Rosenborg topper publikumstabellen med et gjennomsnitt på 17 077, før dagens kamp. På de neste plassene følger Vålerenga, Brann og Viking. Vålerenga og Viking er klubbene som har størst publikumsøkning fra i fjor.

-  Vi har hatt en topp sesong når det gjelder publikum. Fra et snitt på 6700 i fjor, ligger vi an til et snitt på 12 500 i år. Det er fantastisk, spesielt med tanke på at resultatene ikke har vært topp, sier Vikings markedssjef Hans Øyvind Sagen til Dagbladet.

-  Årets sesong er en fest både på banen og tribunen. Vi har budsjettert med et snitt på 9500 og når i hvert fall opp til 13 500 i snitt. Folk fortjener en stor takk, sier Rune Hansen i Vålerenga.

FULLT HUS: Vålerengas spillere mottar hyllest fra Klanen etter seieren mot Odd Grenland på Ullevaal stadion i sommer. I kveld kommer mer enn 25 000 mennesker for å se VIF forsøke å sikre sitt første seriemesterskap på 20 år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media