HISTORISK: Anette Sagen og resten av kvinnene som hoppet i Lillehammer ble i dag historiske.
Foto: Geir Olsen / Scanpix
HISTORISK: Anette Sagen og resten av kvinnene som hoppet i Lillehammer ble i dag historiske. Foto: Geir Olsen / ScanpixVis mer

Tidenes første verdenscup for kvinner

Anette Sagen beste norske på en 8. plass.

Sagen lå på tredjeplass etter 1. omgang, men var litt uheldig med forholdene og falt fem plasseringer i finaleomgangen. Hun oppnådde 88,5 meter i 1. omgang, men landet på bare 80,5 meter i annen omgang.

- Jeg gjorde en flott første omgang, men en dårlig annen omgang. Jeg var skuffet med en gang, men jeg er noenlunde fornøyd med å være inne blant topp ti, sa Sagen.

Fortjener verdenscup - Jeg er også fornøyd med at vi klarte å få til et bra renn til tross for vanskelige forhold. Vi viste at vi fortjener vår egen verdenscup. Litt synd at det er så lenge til neste gang det er renn, sa en ivrig Sagen.

Hun ville nok helst dratt rett til toppen igjen for å rette opp finalehoppet.

Neste verdenscuprenn for kvinnene blir i tyske Schonach om en drøy måned.

- Jeg håper jo også på flere renn sammen med gutta. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra dem, sa hoppveteranen fra Helfjell ved Mosjøen.

Sarah Hendrickson fra USA var i en klasse for seg og vant på poengsummen 277,0 etter svev på 100,5 og 95,5 meter. Hun var nesten 30 poeng foran neste jente.

Fantastisk - Hun hoppet jo bare helt fantastisk, sa Sagen om den historiske 17-åringen.

Franske Coline Mattel ble nummer to med 247,7 poeng og tyske Melanie Faisst nummer tre med 245,5 poeng.

En annen 17-åring, Maren Lundby, ble nest best av de norske på 17.-plass. Line Jahr endte på 28.- og Synne Steen Hansen på 30.-plass.

- Det ble vel ikke så verst. til slutt. Jeg var ikke spesielt nervøs fordi det var verdenscup. Jeg tenkte kun på de tingene jeg skulle gjøre, sa Lundby i kjent toppidrettsutøverstil.

Totenjenta håper hun har mange år foran seg som verdenscuphopper.

(NTB)