- Tidenes gullbombe

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): - Den største bomba i skiskytterhistorien. Dette var helt rått, jublet landslagstrener Audun Svartdal etter det sensasjonelle VM-gullet til Liv Grete Skjelbreid (25).

I fjor vant hun tre verdenscupseirer. Da hun skøytet ut i Kollen-sola i går, hadde hun ikke tatt et eneste verdenscuppoeng denne VM-vinteren.

- Selv om jeg vet at hun har enorm kapasitet, trodde jeg ikke på gull allerede i den første VM-konkurransen. I går fikk hun full uttelling for alt treningsslitet, sier Audun Svartdal.

- Må holdes igjen

Rolf Sæterdal i Olympiatoppen roser også Liv Gretes store treningsvilje.

- Hun er utrolig treningsvillig, og må holdes igjen. Det er slike utøvere som når toppen, sier Rolf Sæterdal.

Sportssjef Roar Nilsen sier at verdensmesteren fra Hålandsdalen har størst kapasitet av de norske skiskytterjentene.

- Normalt går hun fortest av samtlige. I går stemte alt. En hovedårsak til suksessen er at hun har fått bra hjelp medisinsk, sier Roar Nilsen.

- Fortsatt medikamenter

- Liv Grete går fortsatt på betennelsesdempende medikamenter, men er helt frisk. Den siste uka har hun også økt den mentale styrken. Etter all sjukdommen og motgangen det siste halve året, fortjente hun denne seieren, sier landslagslege Baard Freberg.

I går var sjukdommen som blåst bort i solrike Kollen.

- Liv Grete gjorde et kjempeløp. Før starten i går sa jeg at hun var det største norske håpet. Tidligere har hun slitt mye på standplass. Skyter hun null som i går, er det ingen som slår henne, sier en stolt storesøster Ann-Elen Skjelbreid.