Tidenes hoppukekonge imponert

Den tyske hoppukekongen Jens Weissflog tror Sigurd Pettersen vil toppe resultatlistene i mange år framover.

INNSBRUCK (Dagbladet): - Han er en mann for framtida, og kommer til å bli den nye hoppukekongen, sier Weissflog til Dagbladet om 23-åringen fra Rollag og Veggli.

Jens Weissflog vant OL-gull med ti års mellomrom, og er tidenes hoppukekonge med 579 poeng. Østerrikeren Andreas Goldberger følger nærmest med 427 poeng, Bjørn Wirkola på tredjeplass har 424 poeng.

Jakter poengrekorden

- Ingen tar fra Sigurd Pettersen sammenlagtseieren i år. Kanskje slår han også poengrekorden til Sven Hannawald fra to år tilbake, selv om det ikke er så viktig, sier Jens Weissflog.

For to år siden vant Hannawald alle fire rennene og fikk 1077,6 poeng totalt. Sigurd Pettersen står med 800,8 poeng etter tre renn, og trenger 276,8 poeng i Bischofshofen for å tangere rekorden. I åpningsrennet i Oberstdorf fikk han 295,2 poeng, i Innsbruck 253,8 og i Innsbruck i går 251,8 poeng.

- Selv tror jeg det er en fordel for Sigurd Pettersen at hoppuka går i Tyskland og Østerrike. Selv om det alltid er litt oppstyr rundt den som leder, får han stort sett være i fred. Hadde hoppuka gått i Norden, ville trykket vært mye større. Både fra TV, media og fansen rundt ham, sier Jens Weissflog.

Blir skjermet

For Sigurd Pettersen er presset stort nok som det er i hoppuka akkurat nå. Under dagens trening og kvalifisering i Bischofshofen har hoppledelsen bestemt at han skal skjermes.

- Vi kommer til å verne om ham, uten at det betyr at han ikke får snakke med noen. Den biten styrer Sigurd selv. Han er flink til å balansere energien sin, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu.

FÅR SKRYT: Tidenes hoppukekonge skryter hemningsløst av Sigurd Pettersens prestasjoner i hoppuka. - Ingen tar fra Sigurd sammenlagtseieren i år, sier Jens Weissflog.