Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ellevill Wimbledon-kamp

Tidenes lengste Wimbledon-semifinale: - Jeg føler med John

Kevin Anderson og John Isner spilte i nesten sju timer.

TIL FINALEN: Kevin Anderson var utslitt etter den nesten sju timer lange kampen. Foto: Reuters / Tony O'brien
TIL FINALEN: Kevin Anderson var utslitt etter den nesten sju timer lange kampen. Foto: Reuters / Tony O'brien Vis mer

Semifinalen i Wimbledon mellom Kevin Anderson og John Isner ble noe utenom det vanlige.

De to kamphanene startet klokka 14 på ettermiddagen, men det tok svært langt tid å skille de to. Da klokka var passert 20.30 var det to fortsatt i gang, hele seks og en halv time etter at de startet.

Alpintstjerna Mikaela Shiffrin var blant dem bet seg merke i den spesielle kampen:

På det tidspunktet hadde kampen allerede skrevet seg inn i historiebøkene som den nest lengste i Wimbledons historie og som tidenes lengste semifinale.

Elleve timer

Isner er imidlertid ikke fremmed for lange kamper i den tradisjonsrike turneringen. Han spilte nemlig i den aller lengste tilbake i 2010.

Den gangen var det Nicolas Mahut som var motstander, men det var amerikaneren som til slutt gikk seirende ut av kraftanstrengelsen. Da han satt inn den avgjørende ballen hadde de to spilt i hele elleve timer og fem minutter, fordelt over tre dager.

Kampen startet 22. juni, men ble stoppet før det femte og avgjørende settet på grunn av sviktende lysforhold. Spillerne klarte derimot ikke å avgjøre det femte settet før lyset igjen ble for svakt dagen etter. 24. juni vant Isner det femte settet 70-68.

- Det var tøft

Anderson og Isner spilte fire jevne sett fredag kveld med stillingen 7-6, 6-7, 6-7, 6-4. Dermed sto det 2-2 i sett.

På stillingen 25-24 i det femte og avgjørende settet klarte Anderson å bryte Isners serve. Dermed hadde sørafrikaneren en gyllen mulighet til å stikke av med en finalebillett.

I det avgjørende poenget viste Anderson er imponerende vilje til å kjempe seieren i land. Da var klokka blitt 20.45.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var tøft. Noen måtte vinne, men jeg føler med John. Unnskyld hvis jeg ikke er så glad akkurat nå, jeg er bare veldig sliten, sa han etter kampen.

Da seieren var i havn kastet Anderson lua, men holdt igjen jubelen. Publikum var derimot i ekstase og ga han stående applaus. I løpet av kampen hadde Anderson blitt så utslitt i armene, at han måtte veksle mellom hvilken han brukte til å slå.

Kampen var ikke en optimal oppladning til finalen. Der møter han enten Rafael Nadal eller Novak Djokovic.

– Jeg håper de kan endre formatet i Grand Slam. Dette har hendt tidligere, og det blir utrolig vanskelig å restituere skikkelig. Det vil ta tid å prosessere dette, men jeg må bare få tankene på søndagens finale, sa Anderson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media