Tidenes målorgie

Thorstein Helstad scoret fem i kveld. Noen bedre?

Slik kom Helstads mål, ifølge NTBs kampdekning:

En-to-tre-fire-fem. Branns Thorstein Helstad sto for et vanvittig målrush. De ga 6-2 over Strømsgodset onsdag.

Etter en kamp i skammekroken fant Helstad tilbake til scoringsformen. Han herjet vilt med en naiv motstander. Målorgien setter sikkert full fart på proffspekulasjonene igjen.

Hans fem scoringer ble en bursdagspresang litt på etterskudd. Lørdag fylte Helstad 24 år. Han var tilbake etter en kamp som innbytter (i 3-4-tapet hjemme for Bryne).

En frisk Helstad må ha hatt en av karrierens enkleste kvelder. For Strømsgodset bød på det aller meste i egen forsvarssone. Samarbeidet mellom midtbane og backrekke fungerte ikke, og de fire bak holdt ofte ikke mål.

Det visste hyperraske Helstad å utnytte. Han tuppet inn 1-1 alene med målvakt Glenn Arne Hansen etter 17 minutter.

Gavepakke fra keeper

2-1-målet får Hansen fullt og helt på sine skuldre. Han løp ut på 25 meter for å rense unna et gjennomspill, men bommet fullsten dig i motlyset. Helstad dro med seg ballen og lobbet inn Brann-ledelsen.

3-2-scoringen kom etter at SIF igjen hadde gitt fra seg mye plass bak eget forsvar. Helstad ble nesten truffet av ballen og laget mål.

To minutter etter driblet han vekk motstanderne og skjøt inn 4-2 via stolpen. Så brukte han en tunnel på veien til sitt femte for kvelden. De tre siste kom i løpet av bare fem minutter.

Ikke rekord

Det er ikke første gang Drammen-klubben er utsatt for en gedigen måltyv. Jan Fuglset scoret seks ganger for Molde på Marienlyst i 1976. Det er rekord for norsk toppserie, delt med Odd Iversen som scoret seks mot Vålerenga i 1968.

Helstad var nær ved å tangere rekorden, men skjøt rett utenfor mål på en stor sjanse i slutten av kampen.

Hvilke er tidenes målorigier i norsk og internasjonal fotball, motstander og prestasjon tatt i betraktning?

Send inn ditt forslag med begrunnelse!