Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes målvakt ... i dress

Bakrommets uoffisielle kåring av tidenes norske målvakt er over. Tusen takk til alle de tusen som var med. - Kjekt, sier Erik Thorstvedt.

BAKROMMETS

avstemming, under vignettene «Keepermat», har pågått en lang stund, men onsdag ble stemmeurnene stengt. Opptellingen viser at Norge er en keepernasjon.

Vi har ymse kvaliteter på politikere, næringslivsledere og journalister, men innenfor faget målvakter er vi i fremste rekke.

ERIK THORSTVEDT

var i en årrekke en av våre sikreste mellom de berømte og viktige stengene. Folket husker ham godt. Derfor var det ingen oddsbombe at han til slutt vant med 1800 stemmer. Hurra for Erik, som vi traff i dress rett før han debuterte som programhelt under ukas Royal League.

-  Ja, jeg var innom bakrommets side og stemte vel cirka tusen ganger på meg sjøl, så dette er ikke overraskende, sier Thorstvedt.

-  Nei, jeg bare tuller. Dette var jo kjekt. Men slike kåringer er jo ikke helt rettferdige på den måten at det er vanskelig å sammenligne keepere fra forskjellige tidsepoker. Ta for eksempel Pele som av mange blir regnet som verdens beste fotballspiller. Jeg for min del holder en knapp på Maradona. Det har noe med hvem du har sett og har et forhold til, sier diplomatiske Erik, som debuterte på A-landslaget mot Kuwait den 13. november 1982. Norge tapte og Per Egil Nygård var reservekeeper.

G19:

Før A-debuten hadde han spilt fire kamper på G19 og fem på M21. Thorstvedt er født med hansker på henda den 28. oktober 1962. Han har vært en solid keepernomade både i inn- og utland. Thorstvedts siste landskamp kom 27. mars 1996, mot Nord-Irland. Han kom inn etter 46 minutter for Frode Grodås. Totalt fikk Erik 97 landskamper.

AHLSEN:

-  Jeg blir jo også minnet hver gang i forbindelse med cupfinaler. Da vises Per Egil Ahlsens kjempeskudd, som jeg strekker meg etter, forgjeves, sier Thorstvedt.

Bakrommet: -  Ja, men i de siste reprisene mener vi å se at du er i nærheten av ballen, om ti år i reprisens tjeneste redder du til slutt skuddet.

-  Det er faktisk godt mulig, sier Thorstvedt, som har helt klare keeperminner fra oppveksten.

HELTEN:

-  Min store helt var Vikings Erik Johannessen. Jeg husker etter en kamp på Stavanger stadion at jeg fikk sneket meg inn på banen, og til slutt fikk jeg så vidt tatt Erik på ryggen. Det var stort. Han var helten, sier Erik, som nå er god venn med keeperkatten fra oljebyen.

-  Det er stort å være god kamerat med barndomshelten. Viking har jo hatt mange gode keepere blant andre Torger Torgersen, men igjen er det tilbake til spillere som var aktive lenge før min tid, og som jeg ikke husker, sier Thorstvedd som også nevner Sverre Andersen og Lars Gaute Bø pluss et par andre.

DRILLO:

Erik var med på landslagets lange opptur under Drillo. Har vært med på å slå Brasil, England, Nederland, Italia og ikke minst San Marino. Vi minner ham selvsagt ikke på debuten i engelsk toppdivisjon for Tottenham. Man har da respekt for de store never.

-  Fotball i dag, nei jeg har et kne som gjør det umulig, men jeg prøver å holde meg i form på treningsstudio, sier Thorstvedt, som vi ei heller ber liste opp de mest minnerike kampene, ettersom han er på jobb. Kanskje han sender ei liste på ti kamper til bakrommet@dagbladet.no.

ERIKS

premie etter ha blitt kåret til tidenes norske målvakt er følgende: God førjul og takk for alle redningene. Hanskene er kastet.

NUMMER 1: Erik Thorstvedt vant klart bakrommets humorfylte kåring av tidenes norske målvakt. Her strekker han seg etter en usynlig ball iført det nye keeperantrekket, royal-league-dress. Ofte brukt av målvakter som syns synd på ballen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media