Tidenes mest absurde «Premier League»-sesong: Regjerende mester rykket ned, og manager overbeviste spillere om å ta «hemmelig middel»

Den øverste divisjonen i England som ble spilt i 1937/38 var virkelig galskapens sesong. Sesongen var så jevnspilt at laget som rykket ned hadde positiv målforskjell - de var også regjerende ligamestere. 

ANDRE TIDER: Sesongen 1937/38 var noe for historiebøkene. Det var bare 16 poeng som skilte fra første til 21. plass. Foto: FourFourTwo
ANDRE TIDER: Sesongen 1937/38 var noe for historiebøkene. Det var bare 16 poeng som skilte fra første til 21. plass. Foto: FourFourTwo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Sesongen etter det som blir sett på som tidenes bragd i engelsk fotball, er regjerende ligamester Leicester ett fattig poeng over nedrykkstreken. Revene kan dermed havne i historiebøkene som et av få mesterlag som har rykket ned påfølgende sesong.

Men dersom du syns det som er i ferd med å skje i inneværende Premier League-sesong er merkelig, bør du fortsette å lese om det som skjedde i 1937/38-sesongen.

For det var ren galskap.

«Hvis det var mulig å iscenesette en hel fotballsesong og bygge opp spenningen til et fantastisk klimaks, ville det som skjedde på lørdag være det perfekte eksempelet», skrev Lancasire Evening Post mai 1938.

Vi skrur tilbake tiden noen måneder. I august 1937 fortalte Dixie Dean følgende til Daily Mail:

- Dette kan bli den mest åpne sesongen noensinne. Seks klubber kjemper om ligaseieren, og bare ett av ti lag vil rykke ned (plassene 20 og 21).

Dean hadde helt rett. Det ble rekordjevnt i begge ender av tabellen, vi fikk den verste regjerende mesteren noensinne, det var dopingpåstander, starten på en TV-revolusjon og ligamesterne var i fritt fall - 1937/38-sesongen inneholdt det meste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer