Tidenes mest fargerike

Om ei uke starter tidenes mest fargerike Norway Cup med deltakere fra 40 nasjoner. - Til jubileumsturneringen neste år satser vi på å runde 50 nasjoner, sier generalsekretær Frode Kyvåg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et høyt antall nasjoner har ikke vært et mål i seg sjøl for Norway Cup. Det viktigste har vært de gode effektene av arbeidet med det fargerike fellesskapet. Men neste år arrangeres Norway Cup for 30. gang, og da ønsker Kyvåg at turneringen runder 50 nasjoner for første gang.

- Vi jobber aktivt for å få til det. Derfor startet vi i fjor med å bygge ut et nettverk av agenter, slik at vi nå er representert i alle verdensdeler. Vi hadde 20 personer som gjester under turneringa i fjor. Norway Cup dekket oppholdet for dem, men samtlige betalte reisa sjøl. Det sier litt om engasjementet deres, sier Kyvåg til Dagbladet.

Tidligere Vålerenga- og Kongsvinger-trener Per Anders Sjøvold jobber på konsulentbasis for Norway Cup med utbygging av agentnettet, og ser allerede effektene av systemet.

- Vi kommer aldri opp på det samme nivået som Dana Cup og Gothia Cup når det gjelder antall utenlandske lag.

Det har med Norway Cups grunnfilosofi å gjøre: Det skal være en turnering for norske lag fra hele landet. Samtidig har vi sett det som nødvendig å øke prosenten utenlandske lag. Det har med fornyelsen av vårt produkt å gjøre. De norske lagene ønsker å møte internasjonale lag, lag de ikke spiller mot i serien, sier Sjøvold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer