Tidenes mest fargerike

Om ei uke starter tidenes mest fargerike Norway Cup med deltakere fra 40 nasjoner. - Til jubileumsturneringen neste år satser vi på å runde 50 nasjoner, sier generalsekretær Frode Kyvåg.

Et høyt antall nasjoner har ikke vært et mål i seg sjøl for Norway Cup. Det viktigste har vært de gode effektene av arbeidet med det fargerike fellesskapet. Men neste år arrangeres Norway Cup for 30. gang, og da ønsker Kyvåg at turneringen runder 50 nasjoner for første gang.

- Vi jobber aktivt for å få til det. Derfor startet vi i fjor med å bygge ut et nettverk av agenter, slik at vi nå er representert i alle verdensdeler. Vi hadde 20 personer som gjester under turneringa i fjor. Norway Cup dekket oppholdet for dem, men samtlige betalte reisa sjøl. Det sier litt om engasjementet deres, sier Kyvåg til Dagbladet.

Tidligere Vålerenga- og Kongsvinger-trener Per Anders Sjøvold jobber på konsulentbasis for Norway Cup med utbygging av agentnettet, og ser allerede effektene av systemet.

- Vi kommer aldri opp på det samme nivået som Dana Cup og Gothia Cup når det gjelder antall utenlandske lag.

Det har med Norway Cups grunnfilosofi å gjøre: Det skal være en turnering for norske lag fra hele landet. Samtidig har vi sett det som nødvendig å øke prosenten utenlandske lag. Det har med fornyelsen av vårt produkt å gjøre. De norske lagene ønsker å møte internasjonale lag, lag de ikke spiller mot i serien, sier Sjøvold.

Han føler seg trygg på at Frode Kyvågs ønsker om et halvt hundre nasjoner representert kan innfris neste år.

MR. NORWAY CUP frode Kyvåg ønsker velkommen til årets Norway Cup som starter søndag 29. juli.