De største VM-sjokkene

Tidenes mest sjokkerende VM-øyeblikk

Biting, nedskalling, stygt spill og sjokkresultater. Dette er noen av de mest sjokkerende øyeblikkene opp gjennom VM-historien.

FIRE ÅR SIDEN: Luis Suarez har nettopp bitt Giorgio Chiellini under kampen mellom Italia og Uruguay. JAVIER SORIANO/AFP/NTB Scanpix
FIRE ÅR SIDEN: Luis Suarez har nettopp bitt Giorgio Chiellini under kampen mellom Italia og Uruguay. JAVIER SORIANO/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

21: Portugal mot Nederland (2006)

Slaget om Santiago, gruppespillkampen mellom Chile og Italia i fotball-VM i 1962, ville nesten garantert blitt avlyst på grunn av vold dersom kampen ble spilt i dag, så det å sammenlikne den kampen med moderne kamper er litt nytteløst.

Men åttedelsfinalen mellom Portugal og Nederland i 2006 minnet litt om kampen i 1962.

Mark van Bommel sparket bokstavelig talt ting i gang og fikk gult kort i det andre minuttet - det første av totalt 16 gule kort i kampen. Fire spillere - Costinha, Deco, Giovanni van Bronckhorst og Khalid Boulahrouz - ble utvist, og det var rart at ikke flere slo følge med dem.

Luis Figo slapp blant annet unna med en skalling av Van Bommel. Portugal vant 1-0, men alle var sannsynligvis bare glade for at de kom helskinnet gjennom kampen.

20: Roy Keane forlater Irland-troppen (2002)

Dersom du snakker med riktige (eller feil) folk i Irland, vil du fortsatt finne folk som er uenige om hvem som hadde rett: Roy Keane eller Mick McCarthy.

Det er fortsatt uenigheter om hva som faktisk skjedde, og om Keane ble sendt hjem eller selv valgte å reise hjem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer