Tidenes mestvinnende norske lag

Ingen norske lag har vunnet flere turneringer i verdensserien i sandvolleyball enn Anders Mol (22) og Christian Sørum (23).

HISTORISKE: Anders Mol og Christian Sørum slutter ikke å imponere. Foto: Christian Charisius /DPA / NTB scanpix
HISTORISKE: Anders Mol og Christian Sørum slutter ikke å imponere. Foto: Christian Charisius /DPA / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ble Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) historiske. Ingen norske lag har vunnet flere turneringer i verdensserien i sandvolleyball enn duoens åtte.

- Det føles veldig rart å være tidens mestvinnende norske lag i en så ung alder. Christian og jeg har bare spilt sammen i to sesonger, og at vi har klart dette på ett kalenderår er helt rått. Vi har jo også gått forbi mange av våre forbilder i medaljestatistikken, sier Mol.

Den norske duoen slo for alvor igjennom for nesten nøyaktig ett år siden, da de vant femstjernersturneringen i Gstaad. Siden har de dominert fullstendig, og i helgen ble det altså en ny triumf i Sveits.

Passerer 90-tallshelter

Det var deres åttende på verdensserien. Dermed går de forbi Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide, som tok sju seire på 90-tallet. Mens Kvalheim og Maaseide brukte flere år på sju, tok det nøyaktig ett år for Mol og Sørum å klare åtte.

- Jeg går tom for superlativer når jeg skal beskrive Anders og Christian. Det de har prestert det siste året er kanskje det beste som har blitt levert av noen lag – noensinne. Det er kanskje litt for tidlig å komme med slike ord, men jeg kan ikke huske å ha sett noen som har spilt på et så høyt nivå, i så mange turneringer på rad, er den klare beskjeden fra Kvalheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer