Tidenes mestvinnende olympier skuffet i USA-mesterskapet

Phelps tok 7.-plass på 100 meter fri.

NEDTUR: Michael Phelps fikk det ikke til å fungere og ble bare nummer sju på 100 meter fri i USA-mesterskapet. Foto: Kirby Lee, USA Today / Reuters / NTB Scanpix
NEDTUR: Michael Phelps fikk det ikke til å fungere og ble bare nummer sju på 100 meter fri i USA-mesterskapet. Foto: Kirby Lee, USA Today / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Den amerikanske svømmestjernen Michael Phelps fikk en dårlig start og klarte bare en 7.-plass på 100 meter fri under USA-mesterskapet onsdag.

Tidenes mestvinnende olympier sa på forhånd at han var usikker på egen form. Onsdag var det tydelig at Phelps fortsatt har en vei å gå etter svømmecomebacket.

Han endte et godt stykke bak vinneren Nathan Adrian. Phelps fikk en dårlig start og var dårligst i feltet halvveis. På de siste 50 meterne avanserte han fram én plass og ble nummer sju med tiden 49,17 sekunder.

- Det er ergerlig at jeg hadde en mislykket vending, men det er en del av konkurransen, sa Phelps.

Adrian vant overbevisende med 48,31. Han er regjerende OL-mester på 100 meter fri.

Phelps bruker det amerikanske mesterskapet til å se hvordan han ligger an to år før OL i Rio de Janeiro. Han la opprinnelig opp i 2012, men gjorde comeback i april.

29-åringen skal etter planen delta i tre disipliner til i USA-mesterskapet.

(NTB)