- Tidenes nedtur

Cecilie Leganger 156 landskamper siden 1993, men kan ikke huske at Norge har spilt en svakere håndballlkamp: I går måtte Norge slite for å slå en mini-nasjon i håndball med to mål.

KARLOVAC (Dagbladet): De norske håndballjentene reiste til Kroatia som VMs kanskje største gullfavoritt, men etter 120 VM-minutter skjelles de nå ut av de fleste håndballeksperter.

- Det svakeste jeg har sett. Det har nok ikke skjedd at et svakt lag har hengt på Norge så lenge som Tunisia gjorde her, og i øyeblikket likner ikke Norge noen gullkandidat, sier Kjersti Grini til Dagbladet.

- Fryktelig svakt. Til og med verre enn tapet for Nederland i VM i 1999, sier TV2s ekspertkommentator Bent Svele.

Cecilie Leganger forstår kritikken.

- Mangler selvtillit

- Huff, dette var ekstremt dårlig. Sikkert tidenes nedtur. Resultatmessig kan iallfall ikke jeg huske en dårligere kamp så lenge jeg har vært med, sier Leganger til Dagbladet.

Det vil si før Marit Breivik tok over i 1994. Og Breivik har ledet Norge i 286 kamper.

Tunisia har en 12. plass fra 1978 som sin beste VM-plassering. Siden har de knapt nok vært en parentes i internasjonal håndball. I går var de en jevnbyrdig motstander for norske jenter med høye skuldrer.

Landslagssjef Marit Breivik så ut som et spørsmålstegn etter kampen, og har ikke noe godt svar på hvorfor Norge har innledet VM med to svake kamper.

- Jentene er fortsatt anspente og spiller uten selvtillit. Kanskje er forventningspresset litt for stort, sier Marit Breivik.

Tror på gull

Tallene forteller at Norge vant i går. Bevares. Men historien bak tallene er enda viktigere. Og mer skremmende. Dette var nemlig ingen seier som sprer selvtillit.

Dette var en seier som kan spre usikkerhet like effektivt som som et hissig virus sprer seg.

Det kan gjøre høye skuldrer enda høyere. Og da har Norge et problem.

Veteranen Leganger ser faren for det.

- Vi som har vært med en stund har nå et ansvar for å ta tak i dette. Vi må jobbe for å få opp humøret i gruppa, for nå er det lett å gå i fella. Vi må passe oss for den, sier Cecilie Leganger.

MEGET SVAKT: Kaptein Gro Hammerseng og resten av jentene gjorde en elendig kamp mot Tunisia. <!--FOTO-->