Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes OL-rekord for NRK

Aldri før har så mange nordmenn sett OL på TV. Herrestafetten søndag trakk flere seere enn Brasil - Norge i fotball-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1 634 000 nordmenn var samlet foran TV-skjermen da NRK sendte herrestafetten søndag. Dette er tidenes mest sette OL-øvelse; heller ikke sendingene fra Lillehammer-OL kunne måle seg i oppslutning.

NRKs forrige rekord fra vinterlekene i Salt Lake City var lørdagens overføring av skiskyting jaktstart kvinner. Denne sendingen ble sett av 1 524 000 nordmenn, viser tall fra Norsk Gallup og NRK Forskning.

Og NRK1 stjeler markedsandeler fra TV 2 og de andre kanalene som aldri før.

- Vi må tilbake til OL i Atlanta i 1996 for å finne ei uke med høyere markedsandeler for NRK, sier Kristian Tolonen i NRK Forskning til NTB.

Høy markedsandel

Da hadde NRK en markedsandel på 65 prosent, mens andelen i forrige uke var 58 prosent. TV 2 er nede i 23,7 prosent.

At OL er populært vet alle. Men at Thomas Alsgaard og de andre på herrestafetten skulle få flere seere enn Norge - Brasil i fotball-VM i 1998 var kanskje litt mer overraskende.

- Tallene lyver nok litt i og med at mange som så den kampen ikke ble registrert, fordi de så oppgjøret på puber og lignende. Likevel er dette meget interessante tall, sier Kristian Tolonen.

Det er imidlertid fortsatt litt opp til det mest sette programmet på norsk fjernsyn noensinne: VM-kampen Norge - Mexico i 1994 med drøyt 2,1 millioner seere.

(NTB)

<B>MEST SETT:</B> Anders Aukland gikk ut på stafetten som ble sett av et rekordstor TV-publikum.
Hele Norges coronakart