Tidenes olympier nærmer seg OL i Rio

Michael Phelps.

COMEBACK: Michael Phelps har tatt 18 OL-gull i karrieren. Nå fosser 30-åringen mot OL i Rio de Janeiro neste sommer. Foto: AP / Andy Clayton-King / NTB Scanpix
COMEBACK: Michael Phelps har tatt 18 OL-gull i karrieren. Nå fosser 30-åringen mot OL i Rio de Janeiro neste sommer. Foto: AP / Andy Clayton-King / NTB ScanpixVis mer

Michael Phelps har 18 OL-gull i svømming, men han ønsker flere. Neste uke fortsetter han jakten på deltakelse i sommerlekene i Rio de Janeiro.

Phelps blir en av hovedattraksjonene i USAs vintermesterskap i Washington neste helg. Han blir en av 700 deltakere, hvorav flere enn 40 er amerikanske landslagsutøvere, men han kommer til å få mer oppmerksomhet enn noen annen.

30-åringen kan fortsatt svømme fortere enn de fleste, og han ble kåret til årets mannlige svømmer i USA selv om han ikke deltok i VM i Russland.

I fjor ble han for annen gang tatt for promillekjøring, og det førte til at han ble nektet VM-deltakelse. I stedet måtte han nøye seg med USA-mesterskapet i Texas, der han vant 100 og 200 meter butterfly med årsbeste i verden. Han vant 200 meter medley også.

- Jeg kan ikke si hvor lykkelig jeg er over å føle meg som meg selv igjen, sier Phelps, som forrige uke offentliggjorde at han og kjæresten venter barn. Familieforøkelsen skal skje rett før Rio-lekene.

Phelps har 22 OL-medaljer fra før, inkludert åtte gull i Beijing-lekene i 2008 i tillegg til de seks han vant i Aten i 2004 og de fire i London i 2012.

Han OL-debuterte allerede som 15-åring i Sydney i 2000, da han ble finalist på 200 meter butterfly. Målet er å delta i sitt femte OL som 31-åring i Rio, og selvsagt utvide medaljesamlingen.

(NTB)