Tidenes raskeste av Ådne

Ådne Søndråls seiersløp i Inzell var tidenes første 1500 meterløp under 1,50 utendørs. - Jeg fikk klar beskjed fra trener Tom Erik Oxholm om å trå til, sier Ådne til Dagbladet.

Endelig satt svingene som de skulle. Og dermed brøt Ådne Søndrål nok en barriere som skøyteløper.

Med 1,49,93 var han halvsekundet foran Jan Bos.

- Seiersmarginen var overraskende stor. Og jeg ble lettere sjokkert da landslagssjef Geir Karlstad fortalte at jeg hadde krysset foran Rintje Ritsma på siste vekslingsside. Det la jeg nemlig ikke merke til sjøl, sier Ådne.

Bli historisk

Nå planlegger 28-åringen å bli enda mer historisk. Ingen har tidligere vunnet alle verdenscupløpene på én distanse i samme sesong. Med seier i åpningsløpet er han fire førsteplasser fra målet.

- All round-satsinga har gjort meg til en mye mer komplett skøyteløper. Etter lik trening i flere sesonger, fikk kroppen et kick da jeg serverte den nye øvelser. 1,49,93 utendørs på denne tida av året viser at jeg har utviklet meg.

Helt rått

- Og da må jeg ikke være for beskjeden. Jeg tror det er mulig å vinne alle 1500 metrene denne vinteren.

- Tredjerunden hans var noe av det råeste jeg har sett. Her parkerte han de andre løperne fullstendig. Og det var mer å gå på, sier Geir Karlstad.

- Etter to runder lå jeg 1,4 sekunder bak Jan Bos. Men jeg hentet inn mye på tredjerunden hvor jeg bare gikk opp sju tideler fra forrige runde, sier Ådne Søndrål.

Til Syden

I kveld går Ådne 5000 meter utenfor konkurranse, og neste helg blir det 1500 og 10000 meter i Heerenveen. Deretter reiser han til Syden.

Men ikke på ferie.

- Jeg trente i Syden vinteren før jeg ble verdensmester første gang. All roundlaget dro dit på samme tidspunkt i fjor, og nederlenderne har gode erfaringer med å ta et avbrekk i istreninga.

- Nå skal jeg drive skikkelig ressurstrening for at kroppen skal være forberedt på tøffe mesterskap etter nyttår, sier Ådne Søndrål.

1.49.93: Ådne knuste all motstand og gikk tidenes raskeste 1500 meter utendørs.