Tidenes raskeste hest er i Drammen

Verdensstjernen Thai Tanic årsdebuterer i Ludvig Nilsens Minneløp lørdag. Men det er slett ikke med seiersgaranti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For det er flere kusker som har planer om å vende tilbake til seremoniplass etter årets løpsperle så langt.

Publikum bør kjenne sin besøksrett lørdag. Det er ikke hverdagskost å se verdensstjerner i aksjon på Drammen Travbane. Trekkplasteret Thai Tanic, eid av Erik Skau og Espen Hartvig, årsdebuterer. Den meritterte hingsten, som vant alle klassiske løp som kunne vinnes for sin forrige trener Trond Anderssen, kommer med sin trener og kusk Olle Goop.

Goop er en levende legende og en av Europas mestseirende kusker gjennom tidene. At han velger Drammen på en lørdag er i seg selv en sensasjon. Det ligger an til en festforestilling av de sjeldne.

Norges beste hest i fjor travet 1.09,9 i Elitloppet og ble tidenes raskeste norskfødte hest. Det er Norges definitve travstjerne, selv om han holder til hos Goop i Sverige.

Men stjerna kommer slett ikke til dekket bord lørdag. Han møter blant andre Lill Adolf, Nine One One L. og Face Of Speed. Det ligger an til stor fart hele veien. Løpet alene er nok til å trekke folk til travbanen denne dagen. Thai Tanic tjente 3,2 millioner kroner i fjor og rundet med det 7 millioner innkjørt i karrieren så langt. 2006 var hans beste år noensinne, og han vant både Olympiatravet og Jubileumspokalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer