«Tidenes seier» for Gunnar Pettersen

Landslagssjef Gunnar Pettersen mener torsdagens sjumålsseier på bortebane mot sterke Danmark er karrierens beste. -Jeg har holdt på siden 1978 og har aldri opplevd noe lignende, sa Pettersen.

Utklassingen foran 3600 håndballgale danske tilskuere var nesten ikke til å tro for landslagstreneren. Seieren fikk Pettersen til å ta fram de kraftigste superlativene.

- Utrolig sterkt å slå et toppet dansk lag med sju mål i Danmark. Jeg har vært med i mange år, men har aldri opplevd noe lignende. Vi fikk skikkelig flyt i angrep, var litt mer rufsete i forsvar, men Sindre Walstad sto veldig bra i mål, sa Pettersen til NTB.

Topplag

Norge hadde føringen 16-13 ved pause, og det toppede norske laget traff på alt som var av skudd og sjanser. Håvard Tvedten ble norsk toppscorer med elleve treff av elleve mulige. Glenn Solberg vartet opp med seks fulltreffere.

- Mange spillere som er gode samtidig, samt gode målvakter er det viktigste for å vinne håndballkamper. Sindre Walstad, Frank Løke, Håvard Tvedten, Glenn Solberg, Kristian Kjelling og mange, mange flere sto fram og viste klasse.

Danmark er et av topplagene i verden med 8. plass i VM og EM-bronse å se tilbake på fra de siste mesterskapene.

- Danmark vant 21 av 25 oppkjøringskamper før VM for et halvt år siden. Da slo de alt som var av verdenselite. De er regnet som et av topplagene i verden; et lag på opptur. Dette var en stor seier på bortebane som det skal mye til å toppe, slo Pettersen fast.

Svir

Det svir at Norge ikke klarte å slå Portugal sammenlagt i avgjørende kvalifiseringskamper i sommer. Det sørget for at Pettersen og hans mannskap ikke fikk en plass i EM.

- Det sier litt når vi gjør så gode resultater og ikke er med i det gode selskap. Vi blir minnet på at det er litt smertelig. Men vår tur kommer nok.

Nå står hjemmebane for tur til helgen. Håndballgutta spiller tre nye kamper, mot Ungarn (i Toten), Nederland (i Elverum) og en ny kamp mot et B-preget Danmark (i Skedsmo).

- Vi kommer også til å mangle spillere i neste kamp mot Danmark, så det blir likt. Løke, Vildalen, Hagen og Solberg skal ikke spille mot Nederland og Danmark, mens bare Johnny Jensen er ute mot Ungarn, opplyste Gunnar Pettersen.

(NTB)