- Tidenes skotske seier

Statsminister Gordon Brown ringte rett til treneren.

(Dagbladet.no): Skottene slo Frankrike 1-0 for andre gang i EM-kvalifiseringen, og hele Skottland er i gledesrus.

Selv statsministeren i Storbritannia, skotske Gordon Brown, lot seg rive med og kastet seg på telefonen etter å ha sett praktkampen på TV i 10 Downing Street, skriver The Scotsman.

Han slo nummeret til landslagssjef Alex McLeish, og ifølge avisas kilder i statsministerresidensen, var budskapet:

- Dette var den beste kampen jeg kan huske å ha sett av Skottland.

Lovordene sitter like løst som ordspillene på fransk-engelsk i skotske og andre britiske aviser i dag. Her er noen av de friskeste:

«Sacre Blue»

(Daily Record)

Matchvinner James McFadden blåste inn vinnermålet fra omkring 30 meter - «et av de flotteste skotske målene gjennom tidene».

TIDENES: Skotske fans koste seg i Paris i går, etter at laget deres slo Frankrike for andre gang i EM-kvaliken. Foto: AP/Scanpix
TIDENES: Skotske fans koste seg i Paris i går, etter at laget deres slo Frankrike for andre gang i EM-kvaliken. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- På lørdag sa jeg at målet mitt mot Litauen var det beste jeg noensinne har scoret i den skotske drakta - jeg tar det tilbake nå. Jeg tror virkelig ikke det kan bli bedre enn dette - men forhåpentligvis kan det bli det, sier Everton-spilleren.

«Kings of the Parc Des Princes»

(The Herald)

Glasgow-avisa plasserer seieren blant kremen av skotske fotballtriumfer.

Rent bortsett fra 1-0-seieren mot Frankrike hjemme på Hampden Park for elleve måneder siden, går de helt tilbake til 1989 for forrige notering på lista. Da også var Frankrike offeret, det ble 2-0 på Hampden Park i VM-kvalik.

«Skottland fullførte en utenkelig gjentakelse mot et fransk lag oppslukt av sin egen hevnlyst. Alex McLeish kan ikke gjøre feil i sine internasjonale bestrebelser: Mesterplanen fungerte på en måte ikke engang han selv kunne forestille seg», mener The Herald.

Men McLeish mener at han og laget slett ikke var sjokkert over resultatet.

- Jeg tror ingen i verden hadde forventet dette - utenom oss, sier han.

«Scots win Parisian hearts ... and le match!»

(The Scotsman)

The Scotsman mener McLeish «kan trenge en stålbørste for å vaske smilet av ansiktet» etter den oppsiktsvekkende seieren.

McLeish sier resultatet er Skottlands beste i moderne tid.

- Vi var ikke levnet et håp, og vi har sagt at laget ikke er like talentfullt som andre skotske lag, men vi viste i kveld at vi også kan spille fotball.

RINGTE MCLEISCH Storbritannias skotske statsminister Gordon Brown var kjapt ute med å gratulere landslagssjefen.
DRØMMETREFF: James McFadden kliner inn vinnermålet på Parc Des Princes.
KATASTROFE: Lilian Thuram og franskmennene er like fortvilet som skottene er lykkelige. - Det var en katastrofe, et veldig dårlig resultat. Enten vi liker det eller ei, vil det ble komplisert å kvalifisere seg, sier han ifølge <a href=http://football.guardian.co.uk/breakingnews/feedstory/0,,-6918142,00.html>Reuters</a>.