Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Tidenes sluttspill

I kveld starter cupkampene i Champions League. TV3-ekspert Knut Torbjørn Eggen mener vi står overfor tidenes sluttspill.

-  En kikk på de lagene som er igjen, hvilke spillere, manager, resultater og historie de har vitner om at den som vinner Champions League i år virkelig er konger av Europa. Her er det mange som fortjener å komme helt til finalen, men noen må jo ryke ut, sier Knut Torbjørn Eggen til Dagbladet. Her er hans vurdering av kveldens åttedelsfinaler, og tipsene om hvilke lag som er klare for kvartfinale 5. og 6. april.

Bayern München-Arsena l

Eggens vurdering: 40/60 Bayern må trolig klare seg uten landslagskaptein Michael Ballack, som sliter med lyskestrekk, mens Arsenal trolig stiller uten stopperkjempen Sol Campbell. Arsenal stilte B-preget i FA-cup kampen mot Sheffield United i helga for å hvile stjernene.

-  Jeg har kommentert begge mange ganger, men selv om Arsenal tradisjonelt har slitt på bortebane i Champions League er de favoritter over to kamper. Bayern mest svekket.

Liverpool-Bayer Leverkusen

Eggens vurdering: 70/30 Liverpool må klare seg uten sin suspenderte kaptein Steven Gerrard og Fernando Morientes, som har spilt Champions League for Real Madrid denne sesongen. Leverkusen må klare seg uten sin skadde kaptein Jens Nowotny resten av sesongen med skade.

-  Jeg er imponert over at Leverkusen har kjempet seg tilbake i det gode selskap i Europa, men tror de kommer til kort mot Liverpool over to kamper.

PSV-Monaco

Eggens vurdering: 65/35 Selv om PSV vant europacupen for serievinner i 1988 har de i år for første gang på niende forsøk kommet seg videre fra gruppespillet siden turneringen ble omstrukturert. Monaco var tapende finalist i fjor, og selv med mange nye spillere har Didier Deschamps bygd et nytt godt lag.

-  To gode lag, men det virker som om PSV har noe spennende på gang. Tror de kan vinne dette.

Real Madrid-Juventus

Eggens vurdering: 60/40 Real tapte 0-2 hjemme mot Athletico Bilbao i helga, men manager Wanderley Luxemburgo gamblet da på å starte uten Zinedine Zidane, Ronaldo og Raul, for å hvile dem til denne storkampen. Real Madrid ligger sju poeng bak Barcelona i serien, og vurderer kanskje muligheten for å vinne Champions League som større. Juventus sliter i hjemlig serie for tiden, med bare fire av mulige 12 poeng de fire siste kampene. Kommer til Madrid uten David Trezeguet og Paolo Montero. Pavel Nedved er også usikker med kneskade.

-  Luxemburgo ser ut til å ha fått orden på moralen i laget igjen. Da skal bli tøft å slå ut dem.

LIVERPOOL TIL KVART\'N? Det tror Knut Torbjørn Eggen.
OPTIMIST: Champions League-ekspert Knut Torbjørn Eggen.