Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes største Norway Cup i jubileumsåret

Kyvåg gleder seg til å ta imot 1573 lag og 65 nasjonaliteter.

REKORDÅR: Norway Cup-general Frode Kyvåg kan fortelle om rekorddeltakelse i årets turnering. 1573 lag og 65 nasjonaliteter skal sette farge på Ekebergsletta fra 29. juli til 4. august.Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REKORDÅR: Norway Cup-general Frode Kyvåg kan fortelle om rekorddeltakelse i årets turnering. 1573 lag og 65 nasjonaliteter skal sette farge på Ekebergsletta fra 29. juli til 4. august.Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Når Norway Cup-ballen igjen ruller på Ekebergsletta for 40. gang mellom 29. juli og 4. august, er det med rekordmange påmeldte lag.

Da påmeldingsfristen gikk ut hadde formidable 1573 lag meldt sin ankomst til verdens største fotballturnering i Oslo. Det varmer selvfølgelig for Norway Cup-general Frode Kyvåg.

- At vi i forbindelse med 40-årsjubileet oppnår det høyeste tallet noensinne, er smått utrolig. Mens mange andre strever og sliter med fallende deltakertall, så opplever vi en økning etter 39 år. Det er jeg rimelig godt fornøyd, sier Kyvåg til Dagbladet.

Den gamle rekorden var fra 2005. Da deltok det 1535 lag. I fjor var tallet 1324. Det kommer spillere og dommere fra til sammen 65 forskjellige nasjoner, også det er rekord.

- Vanligsvis har det ligget mellom 50 og 55 nasjonaliteter. Med søkke og snøre er vi 65 i år, sier Kyvåg, som tar imot besøk fra Botswana, El Salvdador, Kongo, Kurdistan, Sri Lanka og Tsjekkia for første gang.

Landet rundt Norway Cup-sjefen forteller at organisasjonen har bedrevet utstrakt reisevirksomhet i det ganske land siden fjorårets turnering, og håper og tror at det har bidratt til økningen.

- Vi har jobbet ganske intenst med dette, og tatt på alvor at vi har hatt noen år med synkende tendenser. Derfor har vi reist mer enn noensinne, og vært Norge rundt, ja til og med på Svalbard. Det at vi har reist mye har nok bidratt til at vi har gjenvunnet tapt terreng. Vi har også kjørt annonsekampanjer i Dagbladet og vært aktive i sosiale medier, og i sum håper og tror jeg at dette går mot «best ever» for Norway Cup. Dessuten tror jeg det helt spesielle arrangementet i fjor (like etter 22. juli journ.anm.) dannet en god plattform for oss. Det ble en så spesiell turnering som det kunne ha blitt, og jeg håper og tror jeg kan si at folk virkelig vil være med hos oss, sier Kyvåg.

At det er 40. gang turneringen arrangeres, vil også bli ettertrykkelig markert gjennom Norway Cup-uka.

- Det er mange ting vi planlegger å gjøre, og vi har mange spennende baller i lufta. Det blir ikke bare verdens største bløtkake, fyrverkeri og ballonger, sier Kyvåg.

«Handshake for peace» Initiativet «Handshake for peace», som Norges Fotballforbund har innført i samarbeid med Nobels Fredssenter i Tippeligaen denne sesongen, vil også bli implementert på Ekebergsletta i sommer.

- Vi ser veldig fram til samarbeidet med Norges Fotballforbund og Nobels Fredssenter om «Handshake for peace». Dette er helt i tråd med vårt verdigrunnlag, ønsket om et fargerikt fellesskap og fair play-tankegang. Det blir selvfølgelig en stor utfordring for arrangementet at 4000 kamper nå skal startes og avsluttes på en spesiell måte, men dette slutter vi oss helhjertet til, sier Kyvåg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!