INGEN BEDRE. Etter all sannsynlighet har det aldri eksistert et større talent enn Tekno Odin. Hingsten er storfavoritt i V75-1 i Bergen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
INGEN BEDRE. Etter all sannsynlighet har det aldri eksistert et større talent enn Tekno Odin. Hingsten er storfavoritt i V75-1 i Bergen. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Tidenes største talent

Smadret norgesrekorden før lørdagens V75-løp.

Klikk her og bli med i kampen om jokerpotten på 38 millioner!

- Jeg har aldri hatt et større talent!

Det sier Øystein Tjomsland som hvert år presenterer det ene unghesttalentet etter det andre.
Men Tekno Odin rager over alle.
Det beviste han ved å smadre norgesrekorden på en tung og sølete bane på Forus 11. oktober. Den nye norgesrekorden til Tekno Odin lyder på 1.25,0.
- Hadde banen vært tørr og fin, og det ikke hadde vært så kaldt den kvelden, ville han travet opp til to sekunder raskere, mener Tjomsland.

Fantomtid

Da er vi nede på 1.23 over mellomdistanse for en tre-åring. Det er rett og slett en fantomtid, som hittil ikke har eksistert for tre-årige kaldblodshester.
Men så er kanskje ikke Tekno Odin fra denne planeten.
Hingsten har vunnet sju av åtte løp. Tapet kom, da han galopperte på oppløpet i en suveren ledelse.
- Jeg har egentlig bare kjørt litt med ham to ganger. Det var i kriteriet og sist, da vi tok norgesrekorden, forteller Tjomsland.

Respekt

-Jeg har respekt for Dag Odinson. Den er også kjempegod. Det er flere hester som er på vei opp i dette feltet. Og en hest som Dragon er i klar framgang, og har vist at den er hurtig fra start.
Men uansett har jeg en god følelse.
Jeg kjører jo et enormt talent, sier Øystein Tjomsland.

-Tørna gale

-Det er tiden for halsinfeksjoner for mennesker og hester for tiden. Tekno Odin virker helt frisk og fin. Men slikt får vi jo sjelden en forvarsel på. Men skal spillerne spekulere i slikt opp på alt annet, ville de jo tørna gale, smiler Tjomsland.

Outsidere

Han har flere interessante hester på transporten fra sørlandet til Bergen.
-Både Bella La Stella og Lumiere De Nuit er typiske outsidere.
Bella La Stella har en skikkelig speed på lager. Hun kommer til å passere mange mot slutten, om det går i 1.14-fart underveis. Noe jeg mener er ganske sannsynlig. Lumiere De Nuit er i flott form. Men andre sporet i volten var noe av det verste vi kunne trukket. Nå får jeg bare håpe han ikke taper for mye til en hest som Leon West som står 20 meter foran. Det kan bli for langt fram, men løpet skal kjøres først. Hesten er i form sier Tjomsland.
-Særheims Kongen kan ikke få gjort noe med Alm Taragon.
Men han er absolutt en god trippelkandidat, avslutter Øystein Tjomsland.