Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes styggeste overfall

I dette selskapet blir selv Zidane en smågutt.

(Dagbladet.no): Zinedine Zidane kan trøste seg med at han er i «godt» selskap når det gjelder å lage skandale på fotballbanen. Og målt opp mot disse gutta når Zidane bare opp til brystet.

Dagbladet.no har samlet et knippe av de verste fotballepisodene verden har sett.

1. Harald Schumacher mot Patrick Battiston

Frankrike og Vest-Tyskland møttes i VM-semifinalen i 1982. Patrick Battiston kom alene med Harald Schumacher, som hoppet til værs, trakk til seg knærna og dundret inn i Battiston med stor kraft. Battiston ble slått bevisstløs i sammenstøtet, ble påført oksygenmaske før han ble fraktet til sykehus med tre utslåtte tenner. Schumacher ble kåret til Frankrikes mest upopulære mann, og slo Adolf Hitler i kåringen.

2. Eric Cantona mot Matthew Simmons

Datoen var 25. januar 1995, og Manchester United møtte Crystal Palace på Selhurst Park. Cantona hadde blitt slått og tråkket på gjennom store deler av kampen, uten at dommer Alan Wilkie lyttet til protestene hans. Da Cantona sparket litt på sin skygge gjennom hele kampen, Richard Shaw, trakk Wilkie opp det røde kortet. På vei ut av banen stormet Palace-supporter Matthew Simmons nedover benkeradene og overøste Cantona med nedsettende kommentarer om familien hans. Cantona rev seg løs fra United-folkene som eskortere ham av banen, la seg over reklameskiltet før han langet ut det berømte kung fu-sparket.

- Jeg kunne tåle hva som helst han ropte om meg. Men da han begynte å håne min mor, var grensen passert, forklarte han.

Cantona fikk hele ni måneders utestengelse, og egentlig to ukers ubetinget fengsel - som til slutt ble gjort om til to ukers samfunnstjeneste.

HISTORISK STYGT: Dette er av mange regnet som tidenes mest brutale fotball-overfall. Patrick Battiston ble slått bevisstløs i dette sammenstøtet med Tyskland-keeper Harald Schumacher - og Schumacher ble kåret til Frankrikes mest forhatte mann. Foto: AFP
HISTORISK STYGT: Dette er av mange regnet som tidenes mest brutale fotball-overfall. Patrick Battiston ble slått bevisstløs i dette sammenstøtet med Tyskland-keeper Harald Schumacher - og Schumacher ble kåret til Frankrikes mest forhatte mann. Foto: AFP Vis mer

3. Duncan Ferguson mot John McStay

Duncan Ferguson ble ikke bare utvist da han brutalt skallet ned Raith Rovers-spilleren John McStay i 1994 - han måtte sone 44 dager i fengsel også. I tillegg ble han straffet ytterligere av det skotske fotballforbundet, som påla ham 12 kampers karantene etter at han slapp ut av fengsel.

4. Roy Keane mot Alf Inge Håland

Alf Inge Håland kalte Roy Keane en kylling da United-spilleren skadet seg stygt i 1997. Det var neppe smart gjort. Keane ventet fire år på hevnen, før det smalt på Old Trafford i 2001. Skrekktaklingen i knehøyde var så stygg at selv United-fansen gispet. I selvbiografien la ikke Keane skjul på sin hevnlyst:« I\'d waited long enough. I f***ing hit him hard. The ball was

there (I think). Take that, you c***. And don\'t ever stand over me again sneering about fake injuries.»

5. Andoni Goikoetxea på Diego Maradona

I 1983 kunne Andino Goikoetxea ødelagt mannen som skulle bli verdens kanskje største fotballspiller. En aldersgrense 20 år-takling brakk ankelen og ødela flere av Maradonas leddbånd. Men om Goikoetxea var en angrende synder? Nei, han plasserte støvelen som kvestet Maradona i et eget trofeskap.

6. Diego Maradona mot Batista

Tidenes styggeste overfall

Argentina kom til VM i 1982 som verdensmestre, men fikk ikke noe godt mesterskap. Mot Brasil ble argentinerne utspilt på det groveste, og til slutt klikket det for unge, lovende Maradona. Med turneringene styggeste spark i lysken på Batista, fikk Maradona samtidig turneringens klareste røde kort.

7. Leonardo mot Tab Ramos

Brasil vant VM-finalen i 1994 på straffer mot Italia, men den kampen var Leonardo aldri i nærheten av å få være med på. Men en grusom og bevisst albue i ansiktet på USAs Tab Ramos, ble Leonardo utestengt for resten av turneringen. Ramos fikk for øvrig brudd på hodeskallen.

8. Benjamin Massing på Claudio Caniggia

Kamerun vant mange folks hjerter i åpningskampen mot Argentina i 1990-VM, men det var ikke noe som helst sjarmerende med Benjamin Massings takling på Claudio Caniggia. På et herlig dribleraid unngikk Caniggia først en halsbrekkende takling, så en til, holdt seg mirakuløst på beina før Massing feide ham av banen med en grisetakling selv Vinnie Jones ville vært stolt av.

• Din mening: Hva synes du er tidenes styggeste episode på en fotballbane?

<B>FORKLARTE SEG:</B> Roy Keane på vei inn for å forklare seg etter at han i sin egen selvbiografi kom med sjokkerende informasjon om taklingen av Alf Inge Håland.
<B>BEINHARD:</B> Duncan Ferguson er en rødt kort-grossist. Her får han sitt åttende i Everton-trøya når han kiler Leicesters Steffen Freund litt på halsen.
<B>FIKK EN PÅ TYGGA:</B> Matthew Simmons stormet nedover benkeradene da Eric Cantona ble utvist, og overøste ham med skjellord. Responsen fra franskmannen var en støvelsko mot ansiktet - uten at Simmons fikk så mye sympati av den grunn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling