<strong>OMSIDER OVER:</strong> John Isner kunne knapt fatte og begripe at han hadde satt en stopper for tidenes lengste profesjonelle tenniskamp etter 11 timer og fem minutter.Foto: SCANPIX/AFP/
OMSIDER OVER: John Isner kunne knapt fatte og begripe at han hadde satt en stopper for tidenes lengste profesjonelle tenniskamp etter 11 timer og fem minutter.Foto: SCANPIX/AFP/ Vis mer

Tidenes tennismaraton avgjort etter 11 timer og fem minutter

Isner brøt Mahut i game nummer 138 i femte sett!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): John Isner (23) - Nicolas Mahut 6-4, 3-6, 6-7, 7-6, 70-68.

Det måtte kåres en vinner, og etter 11 timer og fem minutter med tennis fordelt over tre dager, kunne en fullstendig utslitt John Isner konstatere at han hadde gjort slutt på noe som lenge så ut til å vare evig; førsterundekampen i Wimbledon mot franskmannen Nicolas Mahut.

I det 138. gamet i femte sett på stillingen 69-68 i favør Isner, fikk amerikaneren den ene matchballen han trengte for sette en stopper for «galskapen». Den vanvittige fysiske prøvelsen hadde satt så store spor, at Isner knapt klarte å løfte armene for å motta publikums hyllest.

- Det stinker at én av oss var nødt til å tape. Å få lov til å dele dette med ham (Mahut), var meg en sann ære. Kanskje møtes vi igjen, og da kommer det ikke til å ende 70-68, garanterer Isner til BBC.

- Syk spøk
Den 23.-seedede amerikanerens belønning, var en halvtimes hvile før han etter planen skulle spille doublekamp med partneren Sam Querrey.

- Det er en syk spøk. Jeg orker ikke engang tenke tanken. Jeg får komme meg i garderoben, så får vi se hva som skjer, sier Isner om kampen som etterhvert ble utsatt til i morgen.

Ikke bare var han med på å sette rekord for Open-æraens lengste tenniskamp; han tok også del i kampen med flest game i ett og samme sett - 138. Han noterte seg for fleste serveess i én og samme kamp med 112 - 84 av dem i femte sett.

Tirsdag ettermiddag klokka 18.18 lokal tid visste Isner og Mahut lite om at de kom til å bli avbrutt av mørket to kvelder på rad, og først kunne si seg ferdig torsdag klokka 16.48. Man skulle tro at Masut forlot bane 18 med ganske så mye bitterhet innenbords, men franskmannen viste seg som en eksemplarisk god taper da han ble intervjuet av BBC etterpå.

- Akkurat nå er jeg bare veldig takknemlig. Det var fantastisk å spille her i dag. John fortjente å vinne. Servene hans var rett og slett utrolige. Han er en sann mester, sier Masut.

- Det er en sann ære å spille i den beste kampen som noensinne er spilt på det beste stedet for tennis. Det varte veldig lenge, men jeg tror at vi begge nøt det, understreker han.

<strong>REKORDDUELL:</strong> John Isner (t.v.) og Nicolas Mahut poserte foran resultattavla etter tidenes lengste tenniskamp.Foto: SCANPIX/
REKORDDUELL: John Isner (t.v.) og Nicolas Mahut poserte foran resultattavla etter tidenes lengste tenniskamp.Foto: SCANPIX/ Vis mer

Begge spillere mottok heder etter kampen i form av krystallvaser og et glass champagne. Nå venter Thiemo de Bakker for Isner i neste runde. Også nederlenderen var ute i en lang duell om avansement, men avgjorde sin førsterundekamp med 16-14 i siste sett.

Ruud fikk ønsket oppfylt
Klokka 16.30 fortsatte maratonkampen mellom John Isner og Nicloas Mahut på bane nummer 18 i Wimbledon.

De to tennisgladiatorene hadde allere spilt ti timer, bare femtesettet deres har vart lengre enn den gamle rekordkampen for lengste tenniskamp. Kampen ble i går avbrutt etter nesten sju timers spill på grunn av dårlig sikt.

- Det er helt utrolig. Ny rekord i alt så det suser etter. Begge to server bra, men de er så slitne at det blir dårligere returer. Det er veldig spesielt at ingen har dratt matchen i land, sa Christian Ruud, landslagstrener og Canal+-kommentator, til Dagbladet tidligere i dag.

Ruud håpet at kampen skulle få lov til å leve litt til. Stillingen før de begynte igjen i ettermiddag var 2-2 i sett og 59-59 i games i femte og siste sett.

- Det hadde vært kjedelig om det blir brudd og en vinner med en gang i dag. Jeg håper at de i hvert fall holder på en time, halvannen, det er en så morsom batalje.

Det var et ønske den tidligere norske storspilleren fikk oppfylt

<strong>SLITNE:</strong> Kampen mellom Isner og Mahut ble avbrutt i går på grunn av dårlig lysforhold. I dag fortsetter kampen - på tredje dagen! Foto: AFP
SLITNE: Kampen mellom Isner og Mahut ble avbrutt i går på grunn av dårlig lysforhold. I dag fortsetter kampen - på tredje dagen! Foto: AFP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer