Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes Tiger

I dag blir Tiger Woods den yngste golfspilleren gjennom tidene til å vinne de fire store turneringene. Han leder med seks slag før siste runde av The Open på St. Andrews.

De to tøffeste utfordrerne til den unge amerikaneren er landsmannen David Duval og danske Thomas Bjørn. Men med seks slags ledelse og stabil form - til tross for at Woods noterte sine to første bogeys i turneringen i går - er trusselen minimal. # Likevel er Tiger alt for rutinert til å ta fram seiersgliset med en runde igjen å spille:

- Turneringen er ikke over ennå. Da ville jeg sittet her ved siden av med trofeet. Det er 18 hull igjen, sier han etter gårsdagens runde.

Sjelden bogey

På andre hull i går slo Tiger sin første bogey på 63 hull i de store turneringene. Da putten fra en drøy meter sneiet hullet og gikk ut, gikk han over par for første gang siden hull 11 i tredje runde i US Open forrige måned.

Feilen ble rettet opp mellom hull 8 og 14, der Woods gikk én under par på fem av sju forsøk. Der og da avgjorde han etter all sannsynlighet The Open. Selv om det ble en ny bogey på hull 17.

- Så godt jeg kan

Nå ligger Tiger 16 under par, og fortsetter han storspillet i dag, kan han slette Nick Faldos banerekord på 18 under fra 1990. Men det vil ikke Tiger tenke på før runden er over.

- Jeg kommer til å gå ut for å spille så godt jeg kan, og det som skjer det skjer. Slår jeg rekorden, er det greit, slår jeg den ikke, er også det greit.

Tigers suverene stil gir motstanderne noe å tenke på. Men hva de tenker, vil ikke 24-åringen spekulere over:

- Jeg er ikke i deres sko. Det er vanskelig for meg å forstå hva de tenker og føler. Jeg vet hva jeg tenker, og jeg tror det er alt jeg trenger å vite.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media