Tidenes toppscorer døde i drukningsulykke

Reidar Lindqvist (40) døde i en drukningsulykke.

DØDE I ULYKKE: Reidar Lindqvist. Foto: Foto: Maciej Krzysztof Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lindqvist omkom ifølge Tønsbergs Blad i en ulykke ved båthavna på Nes, sør for Tønsberg, natt til lørdag. Avisa skriver at politiet har gått ut med navnet på den omkomne i samråd med de pårørende.

Lindqvist var en svært kjent skikkelse i fotballmiljøet i Vestfold, og mange spillere og klubber i regionen uttrykker sjokk og sorg. Samtidig hylles Lindqvist for sin rolle på og utenfor banen i lokalfotballen.

For få uker siden utropte Dagbladet ham også til tidenes målscorer i Norge i de lavere divisjoner, i en omfattende kåring. På 21 sesonger scoret Lindqvist utrolige 746 mål på 510 kamper, og det bare i serien.

- Det er svært hyggelig å få være med i dette ærefulle selskap med likesinnede målscorere, uttalte Lindqvist til Dagbladet for bare en måned siden.

- De fleste jeg har spilt med eller under vil nok si at jeg er over gjennomsnittet opptatt av å score mål, sa han.

Trente med Vålerenga og Brann

Lindqvist debuterte som 16-åring i 3. divisjon for Flint i 1997. Etter å ha vist seg som en stor målscorer, ble han hentet til Eik i nåværende Obos-ligaen. Der fikk han skadetrøbbel og dro tilbake til Flint.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.