Tidenes TV- satsing på norsk fotball

Årets Tippeliga blir tidenes største TV-satsing på norsk fotball. I vårsesongen vises hele 37 Tippeliga-kamper på TV.

For dem som tar inn NRK og TV 2 vil det være mulig å få med seg 14 av Tippeliga-kampene i vårsesongen. De to kanalene viser sju kamper hver. Har du i tillegg kostet på deg betalingskanalen Canal Digital åpner det for 23 flere kamper fra den øverste divisjon i Norge.

Rekordmange kamper

Betalingskanalen skal presentere konseptet i sine lokaler på Ullevaal stadion i Oslo i dag, men det er ikke tvil om at kanalen allerede kan by på rekordmange Tippeliga-kamper på TV.

- Vi har et utrolig spennende konsept på gang, sier informasjonsjef Ingrid Schiefloe i Canal Digital. Mer vil hun ikke si om saken før den store prestasjonen på Ullevaal i dag.

Intervjuer og analyser

NRK vil på sin side trolig holde fram med sin tradisjonelle stil når det gjelder å presentere fotballkamper. I pausen vil det bli intervjuer og analyser, noe som også følger etter kampslutt.

TV 2 vil holde fram med Fotball-Extra i tilknytning til sine fotballsendinger fra Tippeligaen.

- Det blir gjester i studio og vi vil oppdatere seerne med alt som skjer i Tippeligaen, sier Svein Mathiesen i TV 2.

Mest Rosenborg

Det blir mest TV-underholdning for Rosenborg-supporterne. Hele elleve ganger skal Åge Hareides menn ut i Tippeliga-kamp på TV denne våren.

Nærmest følger Brann med ni TV-kamper og Molde med åtte. Deretter følger Vålerenga (6), Lyn (6), Lillestrøm (6) og Stabæk (6). Viking (5) og Bryne (5). Aalesund (4) og Bodø/Glimt (4).

Du får se aller minst av Odd Grenland med bare to TV-kamper og Sogndal med bare én TV-kamp.

FAVORITTER: Harald Martin Brattbakk og Rosenborg jakter på et nytt seriemesterskap i år. I såfall blir det klubbens 12. på rad. Rosenborg er også mest populær blant TV-kanalene. Hele elleve ganger skal Åge Hareides mannskap ut i TV-kamp denne våren.