Tidenes verste United-åpning

LEEDS (Dagbladet): Leeds - Manchester United 1- 0. United har aldri sesongåpnet dårligere i Premier League. Men til Dagbladet sier Ole Gunnar Solskjær: - Det er ingen krisestemning ennå.

Solskjærs begrunnelse er at United både spiller og fortjener bedre enn resultatene viser. Det har han muligens rett i, men det bør likevel være krisestemning i dette United-laget.

Hvordan ellers forklare en reservebenk bestående av antiheltene Luke Chadwick, Diego Forlan, Danny Pugh og Lee Roche? Hvordan ellers forklare Pat Neville som sentral midtbanemann? Eller at laget som i fjor scoret bøttevis med mål, hittil har produsert fem mål på seks kamper? Og at de bare har spilt godt i en omgang (mot Chelsea 2- 2).

Hva verre er: Det minner om panikk når sir Alex bytter ut Ruud van Nistelrooy med den målvaksinerte Fiasko-Forlan på jakt etter en utlikning. Og avslutter kampen med et lag som eks-Leeds-manager David O'Leary mente var det «dårligste og mest tafatte han hadde sett».

- Har dere mistet evnen til å lage mål, Ole Gunnar?

- Nei, vi er nære på mange ganger, det vil løsne, sier Ole Gunnar.

- Hva er det laget mangler? ble Alex Ferguson spurt.

- Flaks, svarte han.

Men det er ikke bare flaks som mangler. Riktignok kunne United ledet med både ett og to mål etter en god 25-minuttersperiode før pause. Men van Nistelrooy har mistet killerinstinktet fra i fjor. Og Ole Gunnar Solskjær fikk ingenting da han i det 21. minutt ble spilt gjennom av Ryan Giggs, rykket seg fri og ble revet ned.

- Ja, det var straffe. Jeg har ikke for vane å legge meg uten grunn.

Sitat Solskjær.

Hva det var som reddet David Beckham fra å bli utvist da han «tok en Keane» på Lee Bowyer i første omgang, vet bare dommeren. Flaks kanskje? Hans løftede albue ble i alle fall plassert kontant i fjeset på Leeds-spilleren. Men selv om United-kapteinen slapp en tidlig dusj, kan han og laget snart få en ny kalddusj: Fotballforbundet vil se episoden på video for å se om han fortjener straff.

- Ja, vi er kjempefornøyde, sa Leeds-spiller Eirik Bakke etterpå. Og det har han all grunn til å være. Den slu taktikeren Terry Venables byttet ut Nick Barmby og Dominic Matteo med Eirik Bakke og Lukas Radebe i pausEN, og vips: Et nytt, mer offensivt og velspillende LeedS-lag var på banen.

1- 0 kom etter at Bakke hadde brutt et United-angrep. Ballen havnet hos Lee Bowyer, som la veien åpen for Ian Harte på venstresiden - og hans presise pasning kunne Harry Kewell bare sette hodet til.

NEDTUR: Ole Gunnar Solskjær og Manchester United dro fra Elland Road med null poeng i kofferten. Men Solskjær tror det snart vil løsne for United-gutta.