Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tidenes vinnersjanse

De rutinerte gamblerne på Leangen mener travspillet har blitt ren lotto.

OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet): Hvis noen klarer å prikke inn riktig hest i alle sju løp på V75-kupongen under lørdagens løp på Momarken, og i tillegg er alene om det, vil de stikke av med en premie på rundt 48 millioner kroner. Tidenes desidert høyeste premiesum i Norge.

- Jokerpotten, en form for bonuspott, har vokst og vokst, og er nå på ca. 42 millioner. Den første som er alene om å ha sju rette i V75, vinner hele potten. I tillegg får spilleren med seg gevinsten fra den vanlige runden, og premien blir derfor på litt over 48 millioner, sier Johan Kvarme, markedsdirektør i Norsk Rikstoto, til Dagbladet.

- Det er den største gevinstmuligheten i det norske markedet noensinne. Den gamle rekord er på 17,3 millioner, forteller Kvarme.

Suksess

Om det er sjansen for jokerpotten som lokker er usikkert, men V75 har denne høsten opplevd en sterk økning. V75 har doblet omsetningen, og stadig flere forsøker vinnerlykken på travbanen.

- Det er veldig mange som tidligere spilte Lotto, som nå spiller V75 eller Lyntoto, og vi har hatt en veldig suksess. Vi er overbevist om at sjansen for å vinne den største premien har fått flere til å spille på hest enn den tradisjonelle kundekretsen, sier Kvarme.

Det er nå over 15 måneder siden noen vant toppgevinsten alene.

Men storgamblerne er ikke glade for at mange Lotto-spillere nå har byttet ut de runde kulene med firbeinte travere.

- Dette er galskap, fastslår Kristoffer Myhr fra Stadsbygd på Fosen.

Han har vært fast på Leangen travbane hver mandag siden han ble konfirmert på 1950-tallet, men har aldri vært borti slike premier som det er snakk om på lørdag.

- Dette er jo akkurat som Lotto. Det er helt tilfeldig hvem som vinner, fastslår Myhr.

Selv med rundt 50 års erfaring fra travbanen tror han ikke rutinen hans vil være avgjørende. Snarere tvert imot.

- Det er jo omtrent umulig å vinne dette, sier han oppgitt og får støtte fra Trygve Åsebø.

- Tilfeldig vinner

De spår at vinneren vil være en tilfeldig spiller som har levert inn en såkalt Lyntoto - en kupong som er ferdig utfylt av en datamaskin.

- Folk er jo dumme. Alle tror de vinner, sier Myhr, som er skeptisk til jackpoten til Rikstoto. Enigheten blant de faste gamblerne på Leangen er total. Gigantpremier som denne er idiotiske og unødvendige.

- Del ut pengene til alle med sju rette, slår Myhr fast.

Inne i stallen på Leangen sitter kusken Jomar Blekkan og tar en røyk før kveldens første V5-løp.

- Interessen for V75 har tatt helt av. Vi kuskene blir nedringt av folk som vil ha tips foran løpene til helga, sier Blekkan.

Han synes for så vidt det er greit at interessen for V75 er stor, men håper det blir en av de vanlige gamblerne som tar kjempepremien.

- Bare det ikke blir ei tante fra havgapet som vinner. Da får hestesporten aldri pengene tilbake igjen, mener Blekkan.

Blir det derimot en av gutta inne på kafeteriaen på Leangen vil nok storparten bli pløyd tilbake til travbanen, mener Blekkan.

V75-løpene fra Momarken vises fra 18.00 på NRK 2 på lørdag.

Ekspertenes beste råd


Kjell Sandberg, travekspert:
- Det er lurt å gå sammen med andre. Da kan en øke innsatsen, og jo mer en kan satse, jo større er sannsynligheten for at en vinner, sier innehaveren av tippekiosken Vegas i Oslo. - Det er eksempler på at lynbonger har vært alenevinnere, men vil ikke råde noen til å gjøre det.

Raymond Kvisvik, fotballspiller og hesteeier:
- For å vinne alene må en ha veldig flaks. Det kan faktisk lønne seg satse på en ferdigutfylt Lyntoto-kupong. Det er mange som har tjent gode penger på det.

Velger en å spille selv er det smart å få med seg hvordan det går på oppvarmingen. Da får en vite hvilke hester som er i form og ikke.

Cato Antonsen, travkusk:
- I utgangspunktet ser det enkelt ut på Momarken på lørdag, med flere store favoritter. Men det kan komme store overraskelser, sier Cato Antonsen, som kjører flere av hestene som kan vinne, blant annet King B. Horn og Polar Storm.

- King B. Horn ser veldig bra ut. Av de andre hestene tror jeg Korell Stjerna i løp tre gjør det bra, mens Gry Vinter i løp fire og Buås Elden i løp seks ser sterke ut, mener travkusken.

Egil Granerud, styremedlem i Spillerforeningen:- Satser en på storgevinsten bør en styre unna de største favorittene. Sats på de som tredje til sjette-rangert, mener Egil Granerud, tippeekspert og styremedlem i Spillerforeningen.

- Hvis en skal kjøpe ferdigutfylte kuponger er det lurt å satse på Lyntoto-systemer for 100 til 400 kroner. Da plukker datamaskinen ut noen favoritter og noen outsidere, og gevinsten kan bli god.

Øivind Grøstad, rekordvinner to ganger
- Skal en spille på egen hånd, må en sette seg litt inn i det på forhånd. Er en nybegynner kan en like godt forsøke å vinne 48 millioner på en Lyntoto-bong, mener Øivind Grøstad.

Han har vunnet jokerpotten to ganger, i 1999 og 2001, og driver nå en travtips-telefon.

MINILYNET OG BLEKKAN: - Bare det ikke blir ei tante fra havgapet som vinner. Da får hestesporten aldri pengene tilbake igjen, mener kusken Jomar Blekkan, her med Minilynet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media