Tidenes VM-favoritt

Sjelden har noen vært klarere VM-favoritt i langrenn enn Bente Skari.

Lørdag lekte hun på ny med Kristina Smigun og de andre utfordrerne under 15 kilometer fellesstart klassisk i Cogne i Italia.

Den samme distansen står på VM-programmet i Val di Fiemme i februar. Det gjør også 10 kilometer klassisk.

Slik det virker nå er det bare skade eller sykdom som kan frata jenta fra Nittedal gullet på begge distansene.

- Det er ingenting som er sikkert, maner Skari.

Men det er ting som tyder på at hun bare kommer til å være i enda bedre slag når vi skriver februar.

- Jeg er i bra form nå, men jeg tror at jeg kan bli enda bedre fram mot VM, sier Skari.

En god treningsperiode etter Ramsau neste helg, samt å unngå sykdom, er resepten som skal sikre henne nye mesterskapsgull.

Storfavoritt

- Ja, hun er storfavoritt. Men mye kan skje i en fellesstart, og også Bente kan bli syk, forsøker landslagstrener Svein Tore Samda l seg.

- Jeg kjenner henne så godt at jeg vet det blir hardt å slå henne. Jeg vet at hun har kontroll på det hun driver med, sier Anita Moen, som tok 3. plassen lørdag.

Ikke overraskende var det verdenscuplederen Kristina Smigun som ble nummer to. Estlenderen har ikke gitt opp kampen mot Skari i klassisk.

- Ja, har jeg gode ski og en perfekt dag er det mulig. Det tror jeg. Jeg håper den dagen kommer i februar, forklarer Smigun.

Maktdemonstrasjon

Skari tok kjapt teten på fellesstarten i Cogne. Like kjapt fikk hun selskap av Smigun helt der framme. Men sakte og sikkert skled Skari ifra. Det var planen hennes også.

- Før start hadde jeg blinket ut den tredje runden. Da skulle jeg prøve å få en luke. Jeg gikk et taktisk bra løp, mener Skari.

Skaris seier var hennes 31. i verdenscupen. Med det passerte hun Gunde Svan og Vladimir Smirnov i antall seirer. Nå har hun bare Bjørn Dæhlie (46) og Jelena Välbe (45) foran seg på den listen. Ingen bør bli overrasket om begge de blir passert i løpet av de kommende sesongene.

Norges laginnsats var fenomenal lørdag. Skari og Moen på pallen, og det ble norsk fra 5. til 8. plass også, ved Marit Bjørgen, Marit Roaldset, Hilde Gjermundshaug Pedersen og Tina Bay. Vibeke Skofterud var utsatt for flere uhell og havnet på 20. plass.

(NTB - Egil Sæther)

SEIERSKVINNE: - Jeg er i bra form nå, sier Skari.