Tidenes ydmykelse

Nå tror Harald Martin Brattbakk han kan ta Petter Belsviks eliteserierekord på 159 mål allerede i høst. Belsvik er sikker på at Brattbakk klarer det.

LILLESTRØM (Dagbladet): Etter tidenes mest ydmykende nederlag på hjemmebane, satt flaue LSK-spillere taust og kikket i garderobegulvet. På sine 669 kamper siden opprykk i 1975, har de aldri tapt så mye som 6- 0. Petter Belsvik ble sittende på LSK-benken hele kampen. Derfra så han de gule bli rundspilt som de aldri før har blitt på eget gress. Han så også Brattbakk score to mål. Det betyr at han bare mangler fem mål på å ta igjen Belsviks scoringsrekord.

- Han scoret to fine mål i dag. Jeg sa før sesongen at han kom til å passere meg i løpet av sesongen. Det står jeg på fortsatt, sier Belsvik til Dagbladet.

- Det går an å begynne å snakke om det nå som jeg bare mangler fem-seks mål. Det blir veldig vanskelig, men er absolutt innen rekkevidde, sier Brattbakk.

Kritisk til trening

I går var Rosenborg mange hakk for gode for Lillestrøm. Ryggplagede Åge Hareide satt hjemme i Trondheim og så spillerne sine varte opp med klikk-klakk-spill fra øverste hylle. Petter Belsvik har spilt toppseriefotball for Ham-Kam, Molde, Start, Stabæk, RBK, Vålerenga og nå i LSK. Han skjønner ikke at flere lag gjør som RBK.

- I dag holdt de lekestue. Det er bare å ta av seg hatten, og det er ikke tilfeldig noe av det de gjør. De spiller etter et gjennomarbeidet system, og det forbauser meg at ikke flere lag trener på det samme. Jeg har vært i så mange klubber, og jeg har ennå ikke vært i en annen klubb, bortsett fra Stabæk, som arbeider med et gjennomarbeidet offensivt system i den daglige treninga. Det gjør de i Rosenborg, sier Belsvik.

Berg med storkanon

I går var det nettopp her lagene skilte lag. Lillestrøm gikk i oppløsning fra start - særlig i midtbaneleddet - og da ble det enkelt for Rosenborg å spille jubelfotball i rom store som stuegulv. Brattbakk startet scoringsfesten etter to minutter, og punkterte kampen med 0- 3 allerede etter 13 minutter. Tidenes trippelsjokk for LSK som nå har tapt de fire siste hjemmekampene mot RBK.

- Nå kan vi slå hvem som helst. Jeg er spesielt godt fornøyd med 0- 3. Da fikk jeg løftet ballen utakbart over keeper, sier Brattbakk.

Ørjan Berg hadde da gjort som broder Runar for Bodø/Glimt tidligere på ettermiddagen. Han fyrte av en storkanon fra 25 meter, som Per Magne Misund ikke kunne gjøre annet enn å se etter.

- Jeg fikk med meg Runars scoring på TV før kampen. Moro å få til det samme. Sjøl har jeg vel bare gjort slikt på trening før. Har knapt en scoring utenfor 16-meteren, sier han.

Etter pause fulgte Øyvind Storflor opp med 0-4 fra kort hold. Ståle Stensaas avsluttet nedsablingen med 0-5 på en kontring og 0-6 etter et løst skudd fra 16 meter.

Savner CL

Ola By Rise hadde en god dag på benken.

- Det er nok tilfeldig, men nå har jeg ledet Rosenborg i seks kamper på bortebane. Vi har vunnet alle, sier en smørblid By Rise.

Han har knapt sett Rosenborg bedre.

- I dag var vi på internasjonalt nivå. Når det gjelder balltempo er vi kanskje bedre enn vi noen gang har vært. Det er på slike dager man tenker «fanken at vi ikke er med i Champions League».

0-5: Ståle Stensaas.
0-6: Ståle Stensaas.
0-1: Harald martin Brattbakk
0-2: Ørjan Berg fyrte av en storkanon fra 25 meter, som Lillestrøm-spillerne, inkludert Per Magne Misund ikke kunne gjøre annet enn å se etter. - Jeg har vel bare gjort slikt på trening før. Har knapt en scoring utenfor 16-meteren, sier Berg om målet.
0-3: Harald Marin Brattbakk.
0-4: Øyvind Storflor.