Johannes Høsflot Klæbo sikret seg verdenscupen sammenlagt

Tidenes yngste sammenlagtvinner: - Han er en helt fantastisk person

Til tross for en tung dag i sporet ble Johannes Høsflot Klæbo den yngste mannen med sammenlagtseier i verdenscupen i langrenn. Sundby hyller personen Klæbo etter triumfen.

YNGST: Johannes Høsflot Klæbo ble den yngste mannligee sammenlagtvinneren av verdenscupen i langrenn, 21 år gammel. Foto: Bildbyrån
YNGST: Johannes Høsflot Klæbo ble den yngste mannligee sammenlagtvinneren av verdenscupen i langrenn, 21 år gammel. Foto: Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Johannes Høsflot Klæbo sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen. Etter en knallsterk sprint på fredag gikk det betydelig tyngre for Klæbo i helga. 22. plass lørdag og 25. plass etter jaktstarten som avsluttet minitouren betød likevel at han holdt Dario Cologna og Martin Johnsrud Sundby på avstand.

Det var Aleksandr Bolsjunov som var overlegent best på minitouren i Falun. Russeren hadde en klar ledelse etter gårsdagens seier på klassisk fellesstart og kunne paradere inn til seier etter at den store gruppa bak roet ned for å kjempe om de andre pallplassene.

Etter løpet var Klæbo godt fornøyd med at jevngamle Aleksandr Bolsjunov hadde beholdt ledelsen i løpet fra start til mål.

- Jeg var egentlig ganske glad der ute da vi fikk sekunderinger på at vi tapte til Bolsjunov. Da skjønte jeg at kula var min, og det var det som betydde noe i dag.

Med sammenlagtseieren i verdenscupen er Klæbo den yngste sammenlagtvinneren i herreklassen siden verdenscupen ble offisiell i 1982. Jelena Välbe er den yngste totalt, hun var 20 år gammel du hun vant verdenscupen i 1988/89-sesongen, knapt et år yngre enn Klæbo. Martin Johnsrud Sundby har tre sammenlagtseire fra tidligere og skryter av sin unge lagkamerat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer