SLÅTT UT: Casper Ruud tok det første settet, men så sa det stopp mot Andrea Collarini. Foto: NTB Scanpix 
SLÅTT UT: Casper Ruud tok det første settet, men så sa det stopp mot Andrea Collarini. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Casper Ruud:

Tidlig exit for Ruud

Casper Ruud tok det første settet, men møtte så veggen mot argentinske Andrea Collarini i første runde av Challenger-turneringen i tennis i Buenos Aires mandag.

Den norske tennisprofilen tapte kampen 6-3, 2-6, 2-6.

Ruud så riktignok ut til å feste et grep på sin argentinske motstander allerede fra første slag på ballen i Buenos Aires. Nordmannen servet hjem kampens første game og fulgte deretter opp med å bryte Collarinis serve til 2-0-ledelse. Deretter så 17-åringen seg aldri tilbake i første sett og vant enkelt 6-3.

Jevn åpning

Andre åpnet jevnere enn den første. Collarini holdt sine to første servegames, og det samme gjorde Ruud. Deretter begynte trøbbelet for den norske unggutten. Etter først å ha tatt ledelsen med 3-2 i egen serve, brøt Collarini Ruuds serve til 4-2. Så fulgte to nye sterke games av argentineren – inkludert et nytt servebrudd – til settseier 6-2.

I den tredje og avgjørende settet kom Ruud tidlig på etterskudd. Da argentinske Collarini brøt 17-åringens serve til 2-0 etter et meget langt og tett game, ble oppgaven vanskelig for Ruud.

Unggutten kom tilbake og tok to games, men tapte settet 2-6. Dermed måtte det norske håpet se langt etter plass i annen runde av denne ukens turnering.

Stryk

Ruud klarte dermed ikke kopiere plassen i annen runde fra Challenger-turneringen i Marokko i forrige uke. Der fikk han stryk mot langt bedre rangerte Gerald Melzer fra Østerrike.

Det førte til at Ruud falt fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis som ble offentliggjort mandag. 17-åringen er nå nummer 263.

Argentinske Collarini er rangert som nummer 247 i verden.

(NTB)