Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sjakk

Tidlig remis for Carlsen

Magnus Carlsen tok en rask remis mot russeren Dmitri Andreikin i 3. runde av sjakkturneringen Tata Steel Chess.

REMIS: Det endte med remis for Magnus Carlsen i dagens parti mot Dmitiri Andreikin. Her fra VM i november. Foto: Hans Arne Vedlog
REMIS: Det endte med remis for Magnus Carlsen i dagens parti mot Dmitiri Andreikin. Her fra VM i november. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Etter 26 trekk ble de to spillerne enig om remis. Nordmannen spilte med svarte brikker.

- I utgangspunktet et greit resultat mot en grei spiller. Men det er litt uvanlig av Magnus å ta remis så tidlig. Det ser vi sjelden, med mindre det ikke finnes andre muligheter, sier sjakkekspert Tarjei Joten Svendsen fra Matt & Patt til Dagbladet.

- Det kan tenkes at det var andre grunner til at han ga seg tidlig. Kanskje han ikke føler seg bra, men det er bare spekulasjoner, fortsetter han.

Nordmannen står med 2 poeSng etter at tre runder er unnagjort. Tirsdag skal Carlsen ut mot kinesiske Wei Yi. Den 16 år gamle Wei går for å være sjakkens nye vidunderbarn.

Carlsen har vunnet Wijk aan Zee-turneringen hele fem ganger. Nordmannen avslutter turneringen hvor han møter VM-motstander Sergej Karjakin i 13. runde.

- Hvordan synes du det ser ut for Carlsen i Tata Steel Chess i år?

- Det ser helt greit ut. Han har gjort det han skal gjøre så langt, sier Svendsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media